Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιτυχημένες οι νέες δοκιμές των πυρηνικών βομβών Β61-12 των ΗΠΑ

Επιτυχημένες οι νέες δοκιμές των πυρηνικών βομβών Β61-12 των ΗΠΑ
Επιτυχημένες οι νέες δοκιμές των πυρηνικών βομβών Β61-12 των ΗΠΑ
Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε δύο ακόμη δοκιμές της πυρηνικής βόμβας βαρύτητας Β61-12, το βομβαρδιστικό  αεροσκάφος τύπου stealth B-2 Spirit στην περιοχή δοκιμών Tonopah στη Νεβάδα στις 9 Ιουνίου 2018.
«Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ενέργειας (DOE/NNSA) και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν δύο δοκιμαστικές πτήσης μη πυρηνικού συστήματος για τη βόμβα Β61-12 στις 9 Ιουνίου στη σειρά δοκιμών Tonopah στη Νεβάδα».
Αυτές οι δοκιμές είναι οι πρώτες επιτόπιας αξιολόγησης σε B-2A Spirit Bomber για τη βόμβα B61-12" αναφέρει σε ανακοίνωσή τη η Αεροπορία των ΗΠΑ.
Οι δοκιμές αφορούσαν στην απελευθέρωση ενός μη πυρηνικού δοκιμαστικού συγκροτήματος B61-12, το οποίο περιλάμβανε τη συναρμολόγηση βόμβας που σχεδίαζε η NNSA και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, από ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου B-2A Spirit.
Αυτές οι δοκιμές είναι οι πρώτες τέτοιες δοκιμές επιτόπιας αξιολόγησης σε αεροσκάφος B-2A Spirit για τη βόμβα B61-12.
Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν διαφορετικές εκδόσεις βόμβας πυρηνικής βαρύτητας Β-61, η οποία αποτελεί βασικό τμήμα του  αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου και έχει αναπτυχθεί στις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για πέντε δεκαετίες.
Οι δοκιμές βόμβας αποτελούν μέρος του «Προγράμματος επέκτασης ζωής B61-12» ύψους 7,6 δισ. δολαρίων του Πενταγώνου, το οποίο αποσκοπεί στην «ανακαίνιση, επαναχρησιμοποίηση ή αντικατάσταση όλων των πυρηνικών και μη πυρηνικών εξαρτημάτων της βόμβας» και στην επέκταση της διάρκειας ζωής του B61 με τουλάχιστον 20 χρόνια.
Η πρώτη μονάδα παραγωγής έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2020.
Εκτός από την ανάπτυξη του B61-12 σε σύγχρονα και μελλοντικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, όπως το βομβαρδιστικό B-2A Spirit, το Πεντάγωνο διασφαλίζει ότι η βόμβα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη F-15E και θέλει να την ενσωματώσει F-35 Lightning II πυρηνικών αντιδραστήρων πέμπτης γενιάς, προκαλώντας ανησυχίες, για την μη μείωση του ορίου για την τακτική χρήση των πυρηνικών όπλων.
«Αυτές οι δοκιμές πτητικής ικανότητας αποδεικνύουν ότι το σχέδιο B61-12 πληροί τις απαιτήσεις του συστήματος και απεικονίζει τη συνεχιζόμενη πρόοδο του προγράμματος επέκτασης διάρκειας B61-12 για την κάλυψη των εθνικών απαιτήσεων ασφαλείας», δήλωσε ο Brig, Αναπληρωτής Διευθυντής Στρατιωτικής Εφαρμογής της NNSA.
«Το επίτευγμα είναι επίσης μια απόδειξη της αφοσίωσης του εργατικού μας δυναμικού και της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ της NNSA και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».
 






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης