Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αύξηση παραγωγής από ΟΠΕΚ - Πτώση άνω του 2% για Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αύξηση παραγωγής από ΟΠΕΚ - Πτώση άνω του 2% για Brent
Στο 0,2% οι απώλειες για το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI)
Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε ο μαύρος χρυσός και κυρίως το Brent μετά την αύξηση παραγωγή τόσο από τη Σ. Αραβία όσο και από τη Ρωσία.
Αρνητική επίδραση στην αγορά έφερε και η συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent να υποχωρήσει άνω του 2% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 77,30 δολαρίων.


Σε πτωτική τροχιά, αν και περισσότερο ελεγχόμενη και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) με πτώση 0,28% στα 73,94 δολάρια.
«Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά για την ακριβή ποσότητα πετρελαίου που θα προστεθεί στις αγορές», τονίζει ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της εταιρείας Tradition Energy, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να το υπολογίσει κάποιος.


Σύμφωνα με έρευνα του Reuters η παραγωγή της Σ. Αραβίας είναι σήμερα κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως από τον Μάιο, φθάνοντας κοντά στα 10,72 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή πολύ κοντά στο ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο του 2016.
Τον Ιούνιο η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ ενισχύθηκε κατά 320.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ η ρωσική ημερήσια παραγωγή ενισχύθηκε στα 11,06 εκατ. βαρέλια από 10,97 εκατ. που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης