Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Στο 1% ο πληθωρισμός για το σύνολο του 2018, έναντι προηγούμενης εκτίμησης στο 1,3%

Bank of Japan: Στο 1% ο πληθωρισμός για το σύνολο του 2018, έναντι προηγούμενης εκτίμησης στο 1,3%
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για το 2019 στο 1,5% έναντι 1,8% προηγουμένως
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον πληθωρισμό αναμένεται να προχωρήσει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται πηγές από την ίδια την τράπεζα, καταδεικνύοντας τη δυσκολία της τράπεζας να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, τρεις πηγές με γνώση επί του ζητήματος ανέφεραν στο Reuters ότι η Bank of Japan είναι πιθανό να μειώσει τις προβλέψεις της για τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή για το οικονομικό έτος του 2018 (το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2019) στο 1% έναντι 1,3% των εκτιμήσεων του Απριλίου.
Παράλληλα, επί τα χείρω αναθεώρηση ανμένεται να σημειωθεί και στον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2019, και συγκεκριμένα στο 1,3% έναντι 1,5% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι οι πηγές μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, καθώς οι συζητήσεις του διοικητικού συμβουλίου της Bank of Japan είναι εμπιστευτικές.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιεί η ίδια η τράπεζα, η εταιρείες της χώρας αναμένουν ο βασικός πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 0,9% για το τρέχον έτος, έναντι των προηγούμενων προβλέψεών τους πριν από τρεις μήνες, στο 0,8%.
Επιπλέον, οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ο πληθωρισμός να αυξηθεί κατά 1,1% ετησίως κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο του 2% τηε τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης