Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Societe Generale εξαγοράζει το τμήμα μετοχών και εμπορευμάτων της Commerzbank - Το 2019 η ολοκλήρωση της συμφωνίας

Η Societe Generale εξαγοράζει το τμήμα μετοχών και εμπορευμάτων της Commerzbank - Το 2019 η ολοκλήρωση της συμφωνίας
Οι δύο τράπεζες δεν ανακοίνωσαν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής
Σε συμφωνία για την πώληση του τμήματος μετοχών και εμπορευμάτων (EMC) στη γαλλική τράπεζα Societe Generale προχώρησε η γερμανική Commerzbank, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (3/7) οι δύο πλευρές, οι οποίες ωστόσο δεν έκαναν γνωστές τις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η μεταφορά του τμήματος EMC θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018 και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το 2019.
Αν και το αντίτιμο της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστό, η Commerzbank ανέφερε ότι το τμήμα είχε ακαθάριστα έσοδα 381 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017.
Όπως εκτιμά η γερμανική τράπεζα, η διάθεση του τμήματος στη Societe Generale θα έχει ως αποτέλεσμα εξοικνόμηση κόστους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2020.
Σημειώνεται ότι η Commerzbank, η οποία εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στη γερμανική κυβέρνηση, βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, καθώς αρκετά τμήματά της αντιμετωπίζουν δυσκολές εν μέσω αδυναμίας στις αγορές και επιβράδυνσης στη ζήτηση δανείων.
Από την πλευρά της, η Societe Generale δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα ενισχύση τον βραχίονα Lyxor, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα του χρηματιστηρίου αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs), ενώ θα ενισχύσει το γενικότερο προφίλ της τράπεζα στη Γερμανία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
«Αυτή η εξαφορά θα είναι μετασχηματιστική για τις δραστηριότητές μας στη Γερμανία, καθώς θα επιτρέψει στη Societe Generale να φτάσει σε νέο επίπεδο στην κορυγαία οικονομία της Ευρωζώνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, Séverin Cabannes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης