Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία στη Γερμανία - Στο +0,91% ο DAX

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία στη Γερμανία - Στο +0,91% ο DAX
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη χθες στη Γερμανία για το μεταναστευτικό
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (3/7/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη χθες στη Γερμανία για το μεταναστευτικό, με τους επενδυτές να συνεχίζουν, ωστόσο, να ανησυχούν ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να διακόψουν μία μακρά περίοδο συγχρονισμένης παγκόσμιας ανάπτυξης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,81% υψηλότερα, στις 379,81 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.


Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,91% και έκλεισε στις 12.349,14 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,60% στις 7.593,29 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,76% υψηλότερα στις 5.316.77 μονάδες.




Παράλληλα, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 1,07% στις 9.660,90 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,57% στις 21.764,16 μονάδες.


Σημαντική ώθηση στις αγορές της Ευρώπης προσέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Horst Seehofer, ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του ίδιου και της καγκελαρίου, Angela Merkel, για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο απείλησε να οδηγήσει σε διάλυση την κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας αλλά και σε διακοπή της 70ετούς συνεργασίας CDU και CSU.
«Καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία για το πως θα σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», τόνισε ο Seehofer, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Στα εταιρικά νέα, η ολλανδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον ενεργειακό κλάδο SBM Offshore κατέγραψε σημαντική άνοδο 5,8%, στον απόηχο συμφωνίας με την Exxon Mobil για την ανάπτυξη ενός εκ των πετρελαϊκών έργων της.
Στον αντίποδα, η ολλανδική βιομηχανική εταιρεία BE Semiconductor σημείωσε σημαντικές απώλειες 8,9%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα έσοδά της για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν θα επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις.
Καθοριστικός λόγος για τα ασθενέστερα έσοδα ήταν η ακύρωση παραγγελιών ύψους περίπου 28 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.
Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Glencore βούλιαξαν κατά 8,1%, καθώς οι αμερικανικές αρχές απαίτησαν από την εταιρεία να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις δραστηριότητές της στη Νιγηρία, το Κογκό και τη Βενεζουέλα.
Παρά την άνοδο των ευρωαγορών, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς στις 6 Ιουλίου η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ., με την πλευρά του Πεκίνου να έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον οι δασμοί τεθούν σε ισχύ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2018, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο της τάξεως του 1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, οι λιανικές πωλήσεις δεν παρουσίασαν κάποια μεταβολή, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης