Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση – Σαστισμένος ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση των ΑΝΕΛ

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση – Σαστισμένος ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση των ΑΝΕΛ
Πώς είναι δυνατό να θεωρείται ακροδεξιά η στάση της ΝΔ όταν η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο διερωτήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης
Τη θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να προχωρήσει και πρέπει να φύγει διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις του Π. Καμμένου.
«Πολιτικά, με το σκηνικό που ζούμε τις τελευταίες μέρες και ακόμα περισσότερο σήμερα, η κυβέρνηση αυτή έχει τελευτήσει τον βίο της.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση, και αν προχωρήσει θα ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις.
Και όσο νωρίτερα το καταλάβει τόσο καλύτερα και για τους ίδιους.
Διότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες, φοβούμαι ότι θα υπάρχουν και καγχασμοί για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου.
«Ο κ. Καμμένος αφού καταψήφισε την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε ουσιαστικά πράσινο φως στην κυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέχεια, σήμερα, σαστισμένος και τρομαγμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και από τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, τοποθετήθηκε με έναν τρόπο ιδιότυπο σίγουρα, προαναγγέλλοντας ακόμα μια φορά, μετά την Κυριακή, ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, όχι όμως αμέσως, αύριο το πρωί, αλλά σε κάποιους μήνες.
Αυτό πέραν του πολιτικού ζητήματος, δημιουργεί κι ένα ζήτημα δεοντολογίας που είναι, ότι μια κυβέρνηση υπ' αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να παραιτηθεί» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ακραία και ακροδεξιά η στάση της Νέας Δημοκρατίας, όταν ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο, ο οποίος φραστικά τουλάχιστον, στο ζήτημα αυτό είναι πέραν των τοποθετήσεων της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «και μόνο το άρθρο του κ. Μίχαλου στη συνέχεια, ο οποίος έσπευσε να υμνήσει τον κ. Τσίπρα δικαιολογεί τη διαγραφή».
«Ήταν μια αυτονόητη πολιτική πράξη.
Δεν αναφέρω καν ότι ύμνησε προηγουμένως τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία κάναμε πρόταση μομφής, τη συμφωνία στο Eurogroup, για την οποία είχαμε πολύ σαφή θέση» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης