Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η πολιτική κρίση στη Γερμανία είναι σημαντική για τις αγορές

tags :
Γιατί η πολιτική κρίση στη Γερμανία είναι σημαντική για τις αγορές
Επιφυλακτικοί οι αναλυτές παρά τον συμβιβασμό Merkel - Seehofer
Τη σημασία που έχουν οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία για τις αγορές, υπογραμμίζουν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές.
Μολονότι Merkel και Seehofer κατέληξαν σε συμβιβασμό για το μεταναστευτικό, γεγονός που απέτρεψε την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, το SPD συνεδριάζει αργότερα σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει εάν εγκρίνει τον εν λόγω συμβιβασμό.
Την ίδια ώρα, η πολιτική αναταραχή που πλήττει το Βερολίνο, προέκυψε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να ασκεί ισχυρές πιέσεις στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ (Ευρώπη, Κίνα, Καναδά).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Marketwatch, όπως σχολιάζει ο Boris Schlossberg της BK Asset Management, οι Γερμανοί πολιτικοί ενδεχομένως είναι αρκετά έξυπνοι, ώστε να αναγνωρίσουν το ρίσκο που κρύβει πιθανή κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.
Και όλα αυτά  την ώρα που παραμένει ανοικτό το μέτωπο με την κυβέρνηση Trump και τις πολιτικές προστατευτισμού που εφαρμόζει στο διεθνές εμπόριο.
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου οδήγησαν σε πολύ αδύναμα αποτελέσματα για τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, το CDU και τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ η δεξιά, λαϊκιστική Alternative for Germany (Alternative fuer Deutschland, AfD) ενισχύθηκε.
Oι traders εκφράζουν την ανησυχία τους ότι μια νέα εκλογή θα μπορούσε να επιδεινώσει αυτή την τάση.
Μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα προκαλούσε ισχυρό πλήγμα στα ευρωπαϊκά assets, μεταξύ των οποίων το ευρώ και οι γερμανικές μετοχές, προειδοποιούν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης