Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H MIG εξετάζει την πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Το επόμενο βήμα του CVC Capital

H MIG εξετάζει την πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Το επόμενο βήμα του CVC Capital
H MIG εξετάζει την πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Το επόμενο βήμα του CVC Capital
Ολοκληρώθηκε το due diligence του Διαγνωστικού Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία  Α.Ε. από το CVC Capital Partners λέει αξιόπιστη πηγή της MIG.
H ίδια πηγή αναφέρει ότι έχει αρχίσει ο έλεγχος της πρότασης του Γ. Αποστολόπουλου, εταιρείας συμμετοχών για την εξαγορά του Υγεία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα.
 Ο έλεγχος αφορά επί της ουσίας την οικονομική δυνατότητα του νέου εταιρικού σχήματος.
Η πρόταση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συμφερόντων Γ. Αποστολόπουλου είναι υψηλότερη κατά 0,03 ευρώ έναντι της  πρότασης του CVC Capital Partners, αφού διαμορφώνεται στα 0,95 ευρώ.
Μέχρι σήμερα (4/7) το CVC Capital Partners δεν έχει καταθέσει νέα προσφορά έτσι ώστε να ξεπεράσει την πρόταση του Γ. Αποστολόπουλου.
Πιθανόν οι νέες προτάσεις να πέσουν  στο τραπέζι προς τα μέσα Ιουλίου τόσο από το CVC Capital Partners, όσο και τον. Γ. Αποστολόπουλο  που συνεργάζεται με το αμερικανικό  Fund H.I.G.,
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα ανά μετοχή πιθανόν να κινηθεί υψηλότερα των 0,95 ευρώ ανά μετοχή, ακόμη να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Η πώληση του Υγεία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018 και η εξαγορά θα κλείσει και τυπικά με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τα μέσα του Φθινοπώρου 2018.
Η όλη  διαδικασία  θα ολοκληρωθεί με δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της μειοψηφίας από τον νέο ιδιοκτήτη.
Το Υγεία βρίσκεται στην πρώτη θέση με βάση του μεριδίου αγοράς που ανέρχεται στο 20% καθώς εμφανίζει τζίρο 206 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα ανάμεσα στην MIG και στον Γ. Αποστολόπουλο είναι «βαρύ» καθώς στο παρελθόν είχε καταθέσει δημοσία πρόταση προς το Υγεία η οποία απορρίφθηκε και πρόσφατα η πλευρά Αποστολόπουλου είχε καταθέσει αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG, με την προοπτική να  μπλοκάρει την πρόταση του CVC Capital.
Πάντως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης