Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά από μία συνεδρίαση που εξελίχθηκε σε θρίλερ - Στο 0,4% τα κέρδη για το Brent

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά από μία συνεδρίαση που εξελίχθηκε σε θρίλερ - Στο 0,4% τα κέρδη για το Brent
Στα 85 δολ. «βλέπει» το Brent εντός του β' εξαμήνου 2018 η Morgan Stanley
Συνεδρίαση ακατάλληλη για όσους αντιμετωπίζουν... καρδιακά προβλήματα ήταν η σημερινή στην αγορά πετρελαίου, με τον μαύρο χρυσό αρχικά να ενισχύεται στο υψηλότερρο επίπεδο από το 2014, κατόπιν να γυρίζει σε αρνητική πορεία και τελικά να κλείνει με θετικό πρόσημο.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές οι επενδυτές δέχονται καταιγισμό ειδήσεων, άλλων αρνητικών και άλλων θετικών, για τις προοπτικές της πετρελαϊκής αγοράς γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις τους παρασύρει και δεν τους αφήνει να σκεφθούν με ψυχραιμία τις κινήσεις τους.



«Η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα αποθέματα πετρελαίου συνεχίζεται.
Η αγορά δεν πιστεύει ότι το ισοζύγιο θα είναι θετικό», εκτίμησε ο John Kilduff, επικεφαλής του hedge fund, Again Capital, το οποίο δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αγορά.
Το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) αφού πρώτα ξεπέρασε το επίπεδο των 75 δολαρίων, κατόπιν έφθασε έως και τα 73 δολάρια, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στα 74,19 δολάρια, με άνοδο της τάξης του 0,34%.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent το οποίο βρέθηκε υψηλότερα από τα 78 δολάρια, αλλά τελικά έκλεισε στο επίπεδο των 77,7 δολαρίων με ημερήσια κέρδη της τάξης του 0,4%.



Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πετρελαϊκής αγοράς είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν η αύξηση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία θα είναι αρκετή για να καλύψει την έλλειψη που θα δημιουργήσει στις αγορές η μείωση της παραγωγής του Ιράν (λόγω του αμερικανικού εμπάργκο) αλλά και χωρών όπως η Βενεζουέλα και η Λιβύη.
Πάντως η Morgan Stanley θεωρεί ότι το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης θα είναι αρνητικό, και γι' αυτόν τον λόγο αναβάθμισε την εκτίμησή της για το Brent το οποίο αναμένει ότι θα φθάσει στα 85 δολάρια στο β' εξάμηνο του 2018, από περίπου 77 δολ. που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης