Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

tags :
Σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ηταν ίσως από τις πλέον σκληρές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτογραφία) και μάλιστα σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ. Τον κατηγόρησε ότι με τον ακραίο λόγο του και τους χειρισμούς του στο θέμα του Μακεδονικού νομιμοποιεί έναν ακροδεξιό ακτιβισμό και έναν εθνικιστικό πολιτικό λόγο που φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τον φασισμό. Η γραμμή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη διαχωρίζει, όπως είπε, πλέον το κόμμα της ΝΔ από την παραδοσιακή Κεντροδεξιά και οδηγεί στην αγκαλιά ακροδεξιών και πολέμιων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο Βίκτορ Ορμπαν της Ουγγαρίας και ο Σεμπάστιαν Κουρτς της Αυστρίας, δηλαδή στο περιθώριο.

ΒΗΜΑτοδότης

Να σημειώσω εδώ ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Υπουργικού ο Πάνος Καμμένος, με το μυστήριο για τους λόγους της απουσίας του να πλανάται. Δεν ήταν εκεί για να ακούσει τον Πρωθυπουργό (όπως συνέβη στο Ζάππειο) να δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνησή του. Ετσι, δεν άκουσε διά ζώσης τον κ. Τσίπρα να επικαλείται διεθνείς αναλυτές, ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους οίκους αξιολόγησης προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να εξηγήσει τι σημαίνει η καθαρή έξοδος στην καθημερινότητα των πολιτών. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα και τους πολίτες. Είπε ότι αυτό καλούμαστε τώρα να σχεδιάσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε. Αυτός, σημείωσε, είναι ο πολιτικός στόχος στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, για τη χώρα, για τους πολίτες και για τα κοινωνικά στρώματα που δέχτηκαν τις αβάσταχτες, πολλές φορές, πιέσεις των μνημονιακών προγραμμάτων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης