Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία για μείωση δασμών στα αυτοκίνητα επιδιώκει η ΕΕ - Στόχος να κατευνάσει τον Trump

Συμφωνία για μείωση δασμών στα αυτοκίνητα επιδιώκει η ΕΕ - Στόχος να κατευνάσει τον Trump
Oι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με μεγάλες χώρες εξαγωγείς αυτοκινήτων, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για περικοπές δασμών
Πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με μεγάλες χώρες εξαγωγείς αυτοκινήτων, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για περικοπές δασμών. 
Η εν λόγω πρόταση εξετάζεται από την Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump εντός του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.
Ειδικότερα, η Κομισιόν διερευνά τις δυνατότητες συμφωνίας με άλλες μεγάλες εξαγωγικές χώρες αυτοκινήτων, όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, προκειμένου να μειωθούν οι δασμοί.
Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του Trump περί άδικης αντιμετώπισης του αμερικανικού τομέα, ενώ θα μείωνε τα κόστη εξαγωγών για τις άλλες χώρες.
Μια τέτοιου είδους συμφωνία θα προέβλεπε μείωση των δασμών σε συμφωνημένα επίπεδα, για συγκεκριμένα προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης