Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έχουμε δεσμευτεί για την επανένωση οικογενειών προσφύγων σε Ελλάδα, Ιταλία - Ετοιμάζονται διμερείς συμφωνίες

Γερμανία: Έχουμε δεσμευτεί για την επανένωση οικογενειών προσφύγων σε Ελλάδα, Ιταλία - Ετοιμάζονται διμερείς συμφωνίες
Η Γερμανία δεσμεύτηκε - και αυτό ήταν ένα αντικείμενο της συζήτησης με τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Sanchez - να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανενώσεως, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί για την επανένωση οικογενειών προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ιταλία, δήλωσε σήμερα (4/7/2018) ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Βερολίνου από τη μία πλευρά και Αθήνας και Μαδρίτης από την άλλη.
«Η Γερμανία δεσμεύτηκε - και αυτό ήταν ένα αντικείμενο της συζήτησης με τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Sanchez - να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανενώσεως σε αυτές τις δύο χώρες, στην Ελλάδα και την Ισπανία.
Και όπου αυτό έχει σχέση με δευτερογενώς προστατευόμενους, αφορά βεβαίως εκείνο το πλαίσιο, το οποίο αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση, δηλαδή 1.000 άτομα κάθε μήνα», δήλωσε ο Seibert και διευκρίνισε ότι για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας θα πρέπει ακόμη να γίνει η σχετική επεξεργασία με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ετοιμάζονται διμερείς συμφωνίες για την επιστροφή προσφύγων

Παράλληλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζονται συμφωνίες με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ προκειμένου οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πρώτη χώρα εισόδου τους, όπου έχουν υποβάλει και αίτηση για την παροχή ασύλου.
Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Βιέννη ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Horst Seehofer, όπου θα συζητήσει με τον αυστριακό καγκελάριο Sebastian Kurz, ενώ ο ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban, αναμένεται να συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Eleonore Petermann, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή των διμερών αυτών συμφωνιών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης