Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράκ: Ο στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση κατά του ISIS στο κεντρικό τμήμα της χώρας

tags :
Ιράκ: Ο στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση κατά του ISIS στο κεντρικό τμήμα της χώρας
Ιράκ: Ο στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση κατά του ISIS στο κεντρικό τμήμα της χώρας
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράκ εξαπέλυσαν σήμερα (4/7) μαζί με τους πεσμεργκά (τους μαχητές του αυτόνομου Κουρδιστάν) μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εξαλείψουν τους πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο κέντρο της χώρας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.
Η επιχείρηση αυτή, που φέρει την επωνυμία «εκδίκηση για τους μάρτυρες», πραγματοποιείται ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Ντιγιάλα-Κιρκούκ και στα σύνορα με το Ιράν, μετά την ανακάλυψη πριν από μία εβδομάδα των σορών οκτώ Ιρακινών που είχαν απαχθεί από την ισλαμική οργάνωση.
Το ΙΚ είχε μεταδώσει πριν από την ανακάλυψη αυτών των σορών ένα βίντεο που έδειχνε άνδρες με πρησμένα πρόσωπα τους οποίους απειλούσε να σκοτώσει, αν η Βαγδάτη δεν απελευθέρωνε γυναίκες τζιχαντίστριες.
«Οι μονάδες του στρατού, της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δυνάμεις ταχείας επέμβασης, παραστρατιωτικές μονάδες Χασντ αλ-Σαάμπι, της αστυνομίας των κυβερνείων της Ντιγιάλα και της Σαλαχεντίν, σε συντονισμό με τους πεσμεργκά και με την υποστήριξη της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Ντιγιάλα-Κιρκούκ», αναφέρει ανακοίνωση της κοινής διοίκησης επιχειρήσεων (JDC).
Ένας «τρομοκράτης σκοτώθηκε και εννέα συνελήφθησαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή η οποία έκανε λόγο επίσης για καταστροφή «οκτώ οχημάτων και 21 βομβών».
Είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν ο ιρακινός στρατός εκδίωξε τους Κούρδους μαχητές από διαφολινικούμενες ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ (Κουρδιστάν) περιοχές, κυρίως το Κιρκούκ, που οι δύο δυνάμεις συνεργάζονται.
Τη μεθεπομένη της ανακάλυψης των σορών των οκτώ αμάχων που σκοτώθηκαν από το ΙΚ, ο πρωθυπουργός Al Bandi είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση 13 τζιχαντιστών στις 29 Ιουνίου. Προηγουμένως είχε δώσει εντολή για την «άμεση» εκτέλεση εκατοντάδων τζιχαντιστών που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης