Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι «χορηγός» της άκρας δεξιάς - Αν ο Τσίπρας δεν έχει δεσμεύσεις ας «ξεψηφίσει» τα μέτρα των 5,2 δισ.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι «χορηγός» της άκρας δεξιάς - Αν ο Τσίπρας δεν έχει δεσμεύσεις ας «ξεψηφίσει» τα μέτρα των 5,2 δισ.
Σφοδρή επίθεση ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο
Μία ακόμη σφοδρή επίθεση ενάντια τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μη διστάζοντας να κάνει λόγο ακόμη και για θέατρο, σε συνεντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, αμέσως μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε στη Δ. Ελλάδα.
Υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε «χορηγός» της άκρας δεξιάς, καθώς μαζί με τη Χρυσή Αυγή, «συγκατοικούσαν στις πλατείες της οργής».
Προσέθεσε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας κατηγορεί εμένα και τη ΝΔ ότι έχουμε ακροδεξιές θέσεις και ο ίδιος συγκυβερνά με έναν ακροδεξιό.
Παράλληλα υπήρξε χορηγός της άκρας δεξιάς».
Επανέλαβε την ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο που έχει εισέλθει, καθώς «η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια».
«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος.
Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας».
Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται ποτέ να «παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης», ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ανάγκη επαναπροσδιορισμού ορισμένων σημείων στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει χωρίς συνταγματική αναθεώρηση.
Προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (σ.σ: πραγματοποιούνται το φθινόπωρο του 2019).
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι συμφωνεί να υπάρξει κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αλλά αυτή η αλλαγή να ψηφισθεί ταυτόχρονα με τη δυνατότητα οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο καταγωγή τους.
«Έχω ζητήσει από τον κ. Τσίπρα αυτά τα δύο να γίνουν ταυτόχρονα.
Όμως ο κ. Τσίπρας κρύβεται.
Να ψηφίσουμε το σπάσιμο της Β' Αθηνών, αλλά να δώσουμε στους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι τους εθνικούς καταλόγους αλλά ζουν στο εξωτερικό, το δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σχετικά με τα μέτρα που αφορούν τις αυξήσεις φόρων και την περικοπή συντάξεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει ψηφίσει αυτά τα μέτρα και προσέθεσε «εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να τα ξέ-ψηφίσει εμείς είμαστε μαζί του».
Ερωτώμενος για δημοσίευμα που τον θέλει να έχει σχέσεις με τον κ. Φρουζή (κορυφαίο στέλεχος της Novartis), δήλωσε ότι έχει συναντηθεί μαζί του σε μία κοινωνική εκδήλωση και μάλιστα πριν γίνει πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επανέλαβε ότι η υπόθεση Novartis είναι μία «κυβερνητική σκευωρία», ενώ έθεσε το ερώτημα πώς γίνεται κάποιοι να έχουν πρόσβαση σε δικογραφίες, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει και μάλιστα με προκλητικό τρόπο στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να πείσει τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι «αξίζει μία ευκαιρία» και μάλιστα θα το πράξει «έως ότου κλείσει ακόμη και η τελευταία κάλπη.
Μιλώντας για το θέμα των αυτοκινητόδρομων - καθώς δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων - υποστήριξε ότι κοστίζουν στη χώρα πολύ περισσότερα από όσο πρέπει, λόγωκαι  του «τραγικού τρόπου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο α' εξάμηνο του 2015».

Το προσφυγικό πρόβλημα.

«Δεν ξέρω τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την κυρία Merkel.
Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει», παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το προσφυγικό πρόβλημα, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος θεωρεί πως η λύση που πρέπει να δοθεί θα είναι πανευρωπαϊκή και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται -όπως προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση - με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, V. Orban.
Υποστήριξε ότι ο «κ. Τσίπρας που είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων έχει μηδενική αξιοπιστία στην Ευρώπη για να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα.
Την ίδια ώρα όλοι κάνουν αιτήσεις ασύλου και χιλιάδες άνθρωποι συσσωρεύονται στα νησιά.
Στη Μυτιλήνη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία για το άσυλο και όσοι δεν λαμβάνουν να επιστρέφουν στην Τουρκία.
Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες, αλλά τον κ. Τσίπρα δεν τον αφήνουν οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ».
Υποστήριξε ακόμη ότι η ΝΔ, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα ερευνήσει σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο διοχετεύθηκαν τα χρήματα από την ΕΕ προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξε πλήθος παραβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης