Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Folli Follie μέσω της Rothschild αναζητάει στρατηγικό επενδυτή και διευθετεί τα ομόλογα

tags :
Η Folli Follie μέσω της Rothschild αναζητάει στρατηγικό επενδυτή και διευθετεί τα ομόλογα
Το εμπόδιο των ομολογιούχων, ο κίνδυνος με τις συμβάσεις και οι ποινικές παρανέργειες
Στην ανάθεση στη Rothschild της προσπάθειας εύρεσης στρατηγικού επενδυτή και της ταυτόχρονης διευθέτησης προβλημάτων που γεννώνται λόγω των όρων των ομολογιακών δανείων της εταιρίας έχει προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Folli Follie.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα έχει υπογραφεί mandate με τη Rothschild.
Σημαντική συνεισφορά σε αυτή την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης θα έχει ο έλεγχος που πραγματοποιεί η Alvarez & Marshall στις θυγατρικές στην Ασία ώστε να διακριβωθούν οι δυνατότητες αναδιάρθρωσης του ομίλου και η αλλαγή ιδιοκτησίας.
Η Rothschild καλείται να δώσει μάχη με το χρόνο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν συμβάσεις αντιπροσώπευσης που έχει συνάψει η Folli Follie και ταυτόχρονα να καταφέρει να πείσει τους ομολογιούχους της εταιρίας να μην καταγγείλουν τα δάνεια και να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ομολογιακά που έχουν «τρέξει» στο πρόσφατο παρελθόν Credit Suisse και UBS έχουν όρους καταγγελίας όπως η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης ή η πώληση θυγατρικών στην Ασία.
Αυτό σημαίνει ότι για να προχωρήσει το όποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης η συμφωνία των ομολογιούχων της Folli Follie αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.
Πάντως αν επιτύχει η προσπάθεια της Rothschild θεωρείται βέβαιο ότι η παρουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην εταιρία θα μειωθεί δραματικά ή θα εκμηδενιστεί με πιθανότερο το πρώτο καθώς είναι πιθανό τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα ο επενδυτής ή οι επενδυτές να χρειαστούν την οικογένεια για τη διατήρηση της φιλοσοφίας στο εμπορικό κομμάτι της εταιρίας.
Βεβαίως αυτό που δεν φαίνεται ότι πλέον μπορεί να αποφύγει η οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και κορυφαία στελέχη της εταιρίας είναι η εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.
Ήδη τη Δευτέρα (12/7) εξαντλείται η προθεσμία για τους περισσότερους (εκτός αυτών που βρίσκονται εκτός Ελλάδος και ζήτησαν παράταση) της παροχής στοιχείων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Θεωρείται πιθανό ότι πολλοί αν όχι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν θα παράσχουν καμία εξήγηση.
Στη συνέχεια οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα τρέξουν τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος να έλθει το ταχύτερο δυνατό (η εντολή που έχει δοθεί εντός δεκαπενθημέρου) το θέμα στο ΔΣ και να επιβληθούν οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις χειραγώγησης και εν συνεχεία τα στοιχεία να διαβιβαστούν στη δικαιοσύνη προς ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης