Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λεκκός (Πειραιώς): Η αύξηση των επενδύσεων στο 20,5% του ΑΕΠ απαιτεί 590 δισ. έως το 2030

Λεκκός (Πειραιώς): Η αύξηση των επενδύσεων στο 20,5% του ΑΕΠ απαιτεί 590 δισ. έως το 2030
Λεκκός (Πειραιώς): Για να ανακάμψουν οι επενδύσεις στο 20,5% του ΑΕΠ θα χρειαστούν 590 δισ. έως το 2030
Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίζονται θετικές καθώς αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά τα οφέλη από το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν λάβει χώρα από το 2010 έως τώρα, ανέφερε ο Hλίας Λεκκός, επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Banking Forum της ΕΕΔΕ που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι η αύξηση των επενδύσεων, προκειμένου να φθάσουν στο 20,5% του ΑΕΠ, σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας εύκολος στόχος, καθώς για να επιτευχθεί θα χρειαστούν 590 δισ. ευρώ έως το 2030!

«Αποτέλεσμα αυτών είναι η συστηματική ανάκαμψη των εξαγωγών, η οποία τα τελευταία τρίμηνα αρχίζει να αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς οικονομικής ανάκαμψης.
 Ταυτόχρονα, αρχίζει να αποκτά δυναμική μια διαδικασία ευρείας αναδιάρθρωσης του επιχειρηματικού τοπίου με συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ζητούμενο είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων που- ως ποσοστό του ΑΕΠ- έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας» είπε ο κ. Λεκκός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «προκειμένου να ανακάμψουν οι επενδύσεις στο 20,5% του ΑΕΠ θα χρειαστούν κεφάλαια ύψους 590 δισ. ευρώ έως το 2030».
Καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου προγράμματος είναι αφενός μεν η διατήρηση ενός κλίματος φιλικού προς τις επενδύσεις -είτε εγχώριες είτε χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό- καθώς και η αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής μέσω της χρησιμοποίησης μέρους των πρωτογενών πλεονασμάτων για την τόνωση κατά 50% του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης