Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η (κατά ΣΥΡΙΖΑ) τέχνη τού διορίζειν

tags :
Η (κατά ΣΥΡΙΖΑ) τέχνη τού διορίζειν
«Θαύμα-θαύμα» πιθανόν να ανακράξετε
Η (κατά ΣΥΡΙΖΑ) τέχνη τού διορίζειν

«Θαύμα-θαύμα» πιθανόν να ανακράξετε όταν διαβάσετε τον τρόπο με τον οποίον οι Συριζαίοι διορίζουν τους «ημετέρους». Παράδειγμα πρώτον: Για τη θέση του γενικού διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «επελέγη» (τρόπος του λέγειν, δηλαδή) ο Παύλος Βουγιούκας-Μιχαλακέλης, ο οποίος όμως στην αρχική κατάταξη ήταν... δέκατος στη σειρά. 
Σύμφωνα με τον νόμο, μόνον οι επτά πρώτοι δικαιούνταν συνέντευξη για πρόσληψη. Και τότε τι νομίζετε ότι έγινε; Παραιτήθηκαν οι τρεις από τους επτά ώστε να προκριθεί, και μάλιστα πρώτος σε κατάταξη, ο Βουγιούκας. Ο γαλάζιος βουλευτής κ. Γεωργαντάς επιμένει πως ο συγκεκριμένος γενικός διευθυντής δεν γνωρίζει ούτε αγγλικά. Θέλετε και άλλο παράδειγμα;
______________
Ο ΒΗΜΑτοδότης
______________

Στο υπουργείο του Χρ. Σπίρτζη (Μεταφορών, Υποδομών κ.τ.λ.) έχουν ορισθεί εσχάτως 11 γενικοί διευθυντές. Για τις δέκα από τις 11 θέσεις η γνώση της αγγλικής δεν αποτελούσε προϋπόθεση. Εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση και θα υπενθυμίσω ότι στον ιδιωτικό τομέα τα αγγλικά σχεδόν δεν θεωρούνται πλέον ξένη γλώσσα, σε αντίθεση με το Δημόσιο που θεωρούνται προσόν. 
Αλλά τελικά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο προσόν είναι το να είσαι «ημέτερος». Αδιάφορο αν κάποιος είναι ημιμαθής. Τώρα θα πείτε πώς αξιολογούνται οι νέοι γενικοί διευθυντές που σωρηδόν διορίζουν οι Συριζαίοι. Με μια απλή διαδικασία. Τις συνεντεύξεις διεκπεραιώνουν οι γενικοί γραμματείς! Δηλαδή οι κομματικοί που διορίζονται από τον υπουργό ή τον Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, έχουν το μαχαίρι, έχουν και το (κομματικό) πεπόνι.

http://www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης