Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Zaev: Δεν υπάρχει «μακεδονικός στρατός»

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Zaev: Δεν υπάρχει «μακεδονικός στρατός»
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν δίστασε να μιλήσει για «Μακεδονικό Στρατό» που θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ
Απάντηση στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, ο οποίος έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό», ο οποίος, μάλιστα θα γίνει και μέλος του ΝΑΤΟ, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Zaev, μιλώντας κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι αποτελούν μέλη του «Μακεδονικού Στρατού».
Όπως είπε «το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας σημαίνει να δουλεύεις σε καλύτερες συνθήκες, αυτές ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ.
Γίνεστε μέλος του Μακεδονικού στρατού, που είναι παράδειγμα για την περιοχή, ενός στρατού που, για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό.
Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις…
Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας»..
Στην παραπάνω τοποθέτηση απάντησαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες υπογράμμισαν ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών».
Και αυτό διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, «στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης