Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Από τους 62 υποψηφίους για την θέση CEO στην Εθνική τράπεζα πέρασαν συνέντευξη 10 αλλά η μάχη θα δοθεί μεταξύ δύο

Από τους 62 υποψηφίους για την θέση CEO στην Εθνική τράπεζα πέρασαν συνέντευξη 10 αλλά η μάχη θα δοθεί μεταξύ δύο
Λογικά έως τις 13 Ιουλίου ή το αργότερο 16 Ιουλίου του 2018 θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι o διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας.
Υπήρξαν 62 δυνητικοί υποψήφιοι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής τράπεζας.
Με βάση ενδείξεις κάποια στιγμή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει το nomination committee της Εθνικής για να επιλέξει τους δύο τελικούς υποψηφίους που θα προτείνει και στο διοικητικό συμβούλιο.
Λογικά έως τις 13 Ιουλίου ή το αργότερο 16 Ιουλίου του 2018 θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί ποιος θα είναι o διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας.  
Από την διαδικασία φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί 10 εκ των οποίων 2 έλληνες εξ Αμερικής και οι υπόλοιποι 8 είναι κορυφαία τραπεζικά στελέχη νυν ή που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Στην ομάδα των 10 στελεχών που έχουν περάσει συνέντευξη είναι τραπεζίτες, άνδρες και γυναίκες που οι 3 εξ αυτών είναι έκπληξη γιατί ήδη κατέχουν σημαίνουσες θέσεις.
Οι συμμετέχουσες γυναίκες είναι 3 και οι άνδρες 7 συνολικά 10 τραπεζικά στελέχη.
Όμως όχι τώρα δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι 10 που πέρασαν από συνέντευξη, ούτε να σχολιάσουμε ποιοι πήγαν καλά ή ποιοι ή ποιες δεν απέδωσαν.
Αν και έχουμε αναφέρει ορισμένα ονόματα κατά παρέκκλιση αυτής της αναφοράς μας και το πράξαμε για ειδικούς λόγους.
Από την διαδικασία πρέπει να αναλυθούν οι εξής παράμετροι
1)Ως προς το τεχνικό σκέλος της διαδικασίας από ότι πληροφορούμαστε ήταν άριστο, η Εθνική έχει κινηθεί πολύ σωστά έως τώρα.
2)Οι 10 υποψήφιοι είναι όντως κορυφαίοι στο είδος τους χωρίς καμία αμφιβολία.
3)Δεν μας άρεσε που υπήρξαν κορυφαία στελέχη τα οποία βρίσκονται σε σημαίνουσες θέσεις αλλά αναζήτησαν την τύχη τους στην Εθνική τράπεζα…εξαιρούμε κάποιες ειδικές περιπτώσεις.
4)Μας άρεσε που κάποιοι ενημέρωσαν δεόντως τα αρμόδια όργανα τους και αυτοί κινήθηκαν πολύ θεσμικά.
5)Δεν μας εξέπληξε που η γνωστή κυρία από την Συγγρού για μια ακόμη φορά βρέθηκε σε συνέντευξη για κορυφαία θέση και αυτό δείχνει ότι το σύστημα την αναγνωρίζει ως κορυφαίο στέλεχος.
6)Μας εξέπληξε η παρουσία κάποιου κορυφαίου στελέχους, αντικειμενικά ικανότατου, που δεν θα θέλαμε να είναι σε αυτή την λίστα των 10 για λόγους… παρενεργειών.  
7)Μας εξέπληξε η παρουσία στην λίστα των 10 της Πόλας Χατζησωτηρίου άλλοτε CEO της Eurobank και στέλεχος εν συνεχεία της Εθνικής τράπεζας από την οποία και αποχώρησε.
Θεωρούμε λάθος την συμμετοχή της αν και πρακτικά έχει κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία.
8)Δεν μας εξέπληξε η παρουσία Βασίλη Κατσικιώτη ο οποίος είχε αναλάβει CEO στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή για να ακριβολογούμε προτάθηκε αλλά τελικώς αποχώρησε.
9)Υπάρχει και δεύτερος έλληνας από Αμερική στην ομάδα των 10.
10)Ο Παύλος Μυλωνάς τον επικαλούμαστε γιατί είναι μεταβατικός CEO στην Εθνική τράπεζα και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επίσημα στην διαδικασία.

Συμπέρασμα

Μπορεί οι δυνητικοί υποψήφιοι να είναι 62 αλλά η λίστα των συνεντεύξεων είναι περίπου 10.
Από αυτή την λίστα θα επιλεγούν 2 ή 3 για να αξιολογηθούν από το nomination committee το οποίο θα κάνει την εισήγηση του στο διοικητικό συμβούλιο.
Η άποψη μας για το ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές θα τις διατυπώσουμε προσεχώς και έγκαιρα.
Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας Μιχαηλίδης καθώς η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης