Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

VitalFinance: Θα αποφύγει η αγορά τη βαθιά διόρθωση;

tags :
VitalFinance: Θα αποφύγει η αγορά τη βαθιά διόρθωση;
Η διόρθωση που βρίσκεται σε εξέλιξη αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά τέτοια που δημιουργούν προϋποθέσεις για πολύ μεγαλύτερη καθοδική κίνηση
Ενώ η αγορά συνολικά κάθε μέρα που περνάει υποχωρεί χαμηλότερα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει πίεση πωλητών αφού ο ημερήσιος τζίρος είναι ισχνός, διαγραμματικά δημιουργούνται συνθήκες τέτοιες που δημιουργούν ερωτήματα αν τελικά θα επαληθευτεί το "καλό" σενάριο της ήπιας διόρθωσης ή αν τους επόμενους μήνες θα δούμε μια βαθιά διόρθωση.
Πολλές μετοχές του FTSE25 οι οποίες έχουν και σχετικά μεγάλη στάθμιση στον υπολογισμό της τιμής του ΓΔ βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο σηματοδότησης μιας βαθιάς μεσοπρόθεσμης διόρθωσης αρκετά μεγάλης διάρκειας. Αναλυτικά θα δούμε δύο από αυτές και περισσότερες τις επόμενες ημέρες ανάλογα με την κίνηση της αγοράς.

ΑΡΑΙΓ
 


Η μετοχή μέσα στον Ιούνιο έχει διασπάσει καθοδικά τον 200άρη της και την σχεδόν 2 ετών μήκους ανερχόμενη γραμμή τάσης.
Μετά την σημερινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε (χωρίς επιβεβαίωση) ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό Ω-Κ-Ω διάρκειας 6 μηνών που ορίζεται από την γραμμή λαιμού Ν.  
Ο σχηματισμός αυτός αν επιβεβαιωθεί έχει ως τιμή στόχο την περιοχή 6,50-6,60€.
Μεταξύ τιμής στόχου και τρέχουσας τιμής η μοναδική σοβαρή στήριξη που μπορεί να ανατρέψει την άσχημη εξέλιξη είναι η επιβεβαιωμένη στήριξη στα 7,60€ τη δοκιμή της οποίας πολύ δύσκολα θα αποφύγει η μετοχή.
Αν χαθεί η στήριξη, η επίτευξη του στόχου είναι πάρα πολύ πιθανή ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις για κίνηση ακόμη και μέχρι τα 4,5€ κάτι που φυσικά θα το επανεκτιμήσουμε στη συνέχεια.

ΜΥΤΙΛ
 

Η μετοχή από τα τέλη Μαϊου έχασε οριστικά τον 200άρη της ενώ μπήκε βαθιά μέσα στη ζώνη 8,05-8,75 η οποία αποτελεί πολύ σημαντική ζώνη στήριξης και η διατήρησή της θεωρείται ζωτικής σημασίας για την συνέχεια.
Η ζώνη 8,05 - 8.75 αποτέλεσε επιβεβαιωμένη περιοχή συσσώρευσης την περίοδο Ιουν - Σεπ 2017, της οποίας η ανοδική διάσπαση τον Οκτ 17 οδήγησε τη μετοχή στο υψηλό του Απρ 18 στα 10,76€ ( περίπου +23%).
Η στήριξη της ζώνης στη μετοχή επιβεβαιώθηκε δύο φορές μέχρι να επιτευχθεί το υψηλό τους μήνες Δεκ 17 και Απρ 18.
Η είσοδος της τιμής της μετοχής στη ζώνη στήριξης είναι δυσμενής εξέλιξη, η καθοδική διάσπαση όμως των 8,49€  (χαμηλό Απρ 18) ολοκληρώνει μεσοπρόθεσμο σχηματισμό διπλής κορυφής (έστω και αν η δεύτερη κορυφή είναι υψηλότερη από την πρώτη) που έχει τιμή στόχο στα 6,20€.
Η μοναδική στήριξη που μπορεί να ανατρέψει την δυσμενή εξέλιξη είναι το κάτω όριο της ζώνης στα 8,05€ με μία μικρή ανοχή ενδοημερήσιας διάσπασής του της τάξης των 0,10€ (έγινε 3 φορές το Σεπ 17).

Συμπερασματικά

Η διόρθωση που βρίσκεται σε εξέλιξη αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά τέτοια που δημιουργούν προϋποθέσεις για πολύ μεγαλύτερη καθοδική κίνηση και χρειάζεται εγρήγορση και συνεχής παρακολούθηση.
Υπάρχουν επίπεδα και σημεία στήριξης για να αποφευχθεί η βαθιά διόρθωση.
Ποιά όμως είναι η πρόθεση των επενδυτών;  

Ioannis D. Yaprakis
Certified Portfolio Manager
VitalFinance Chalkida,
Chaina Av.67, 34100
Euboea, Greece
Tied Agent of Euroxx Sec. S.A.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης