Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου λόγω Γερμανίας, στο +0,40% και τα 1,1705 δολ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου λόγω Γερμανίας, στο +0,40% και τα 1,1705 δολ.
Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve παραμένουν στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος
Σημαντική ώθηση δέχεται σήμερα Πέμπτη (5/7) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δεχόμενο ώθηση από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν τη Γερμανία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ειδικότερα, περί τις 2:49 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,40% έναντι του αμερικανικού, στα 1,1705 δολ. γεγονός που συνέβαλε επίσης και στην πτώση του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ κατά -0,26% στις 94,32 μονάδες.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018 ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο οι εμπορικές και πολιτικές εντάσεις παραμένουν στο προσκήνιο, καθώς αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι αυτές οι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Η μηνιαία άνοδος της τάξεως του +2,6% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ επιβεβαίωσαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, τα οποία δείχνουν ότι η οικονομία της Γερμανίας ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε θετικό έδαφος.
Ωστόσο, οι εμπορικές εντάσεις αντισταθμίζουν τις τελευταίες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το 2018, στο 2,2%, καθώς ο προστατευτισμός, αλλά και ένα πιθανό σκληρό Brexit, είναι πιθανό να εκθέσουν τη χώρα σε σημαντικούς βραχυπρόθεσμους κινδύνους.
«Τα θεμελιώδη στοιχεία της Ευρωζώνης παραμένουν σταθερά», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της TS Lombard, Shweta Singh, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η επέκταση εξακολουθεί να βρίσκεται να πρώιμα στάδια και έχει ακόμα περιθώρια να ενισχυθεί».
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίηε ότι «ο κίνδυνος υψηλότερος εμπορικών φραγμών, που ήδη επηρεάζει τις παραγγελίες και την παραγωγή, αυξάνεται».
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται κατά +0,60% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 129,56 γεν, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος απέναντι στη στερλίνα, και συγκεκριμένα στο +0,22% και τις 0,8828 στερλίνες.
Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος παραμένουν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους ερχόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης