Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bullish στο δολάριο οι Rabobank και Saxo Bank λόγω... εμπορικού πολέμου

tags :
Bullish στο δολάριο οι Rabobank και Saxo Bank λόγω... εμπορικού πολέμου
Το δολάριο έχει γίνει ο κυριότερος προορισμός για επενδυτές που αναζητούν ασφαλή καταφύγια
Σύμφωνα με την "παράδοση", οι εμπορικοί πόλεμοι δίνουν ώθηση στο δολάριο, για δύο κύριους λόγους: τείνουν να είναι πληθωριστικοί (οι τιμές των εισαγωγών αυξάνονται) και επηρεάζουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, με αποτέλεσμα την κεφαλαιακή ροή προς την ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου.
Πράγματι, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που έχουν μετατραπεί σε bulls για το δολάριο, καθώς το θεωρούν ως καλύτερο καταφύγιο από τον χρυσό, αν εντατικοποιηθεί η πολιτική επιβολής δασμών.
Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη εξαγγελία του αμερικανού προέδρου για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές, οι επενδυτές ανακαλύπτουν καταλύτες που θα βοηθήσουν το αμερικανικό νόμισμα να αντέξει τις εμπορικές αναταράξεις καλύτερα από τον χρυσό.
"Το δολάριο έχει γίνει ο κυριότερος προορισμός για επενδυτές που αναζητούν ασφαλή καταφύγια", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της Saxo Bank.
"Ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι σε άνοδο, τα ομόλογα και οι μετοχές έχουν πιεστεί, ενώ και ο χρυσός εξακολουθεί να παρασύρεται χαμηλότερα".
Ένας «σημαντικός» οδηγός των κερδών του δολαρίου φέτος είναι η μείωση της όρεξης για ανάληψη κινδύνου, υποκινώντας μια παλίρροια κεφαλαίων σε περιουσιακά στοιχεία δολαρίων, σύμφωνα με τη Jane Foley, επικεφαλής της νομισματικής στρατηγικής της Rabobank.
"Η καθαρή ρευστότητα που συνδέεται με το δολάριο σημαίνει ότι για ορισμένους επενδυτές θα είναι πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο", έγραψε.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης