Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Θα μπορούσα να στηρίξω μια μείωση των δασμών για τα αμερικανικά αυτοκίνητα

Merkel: Θα μπορούσα να στηρίξω μια μείωση των δασμών για τα αμερικανικά αυτοκίνητα
Θα ήμουν έτοιμη να στηρίξω τις διαπραγματεύσεις για μια μείωση των δασμών, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με τις ΗΠΑ, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος
Υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων δήλωσε σήμερα (5/7/2018) ότι θα τασσόταν η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, απαντώντας σε μια προσφορά της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τις απειλές περί επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα με αντάλλαγμα παραχωρήσεις.
Η Merkel δήλωσε ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να απαιτήσουν από την ΕΕ να μειώσει επίσης τους δασμούς στα οχήματα που εισάγονται και από άλλες χώρες πέρα από τις ΗΠΑ, διαφορετικά το σχέδιο αυτό δεν θα συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Όταν θέλουμε να διαπραγματευθούμε δασμούς, για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτή», δήλωσε η καγκελάριος.
«Θα ήμουν έτοιμη να στηρίξω τις διαπραγματεύσεις για μια μείωση των δασμών, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με τις ΗΠΑ», τόνισε.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Handelsblatt», οι ΗΠΑ φέρεται να πρότειναν μια λύση για «μηδενικούς δασμούς» σε επικεφαλής γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, Richard Grenell, είπε σε στελέχη της Daimler, της Volkswagen και της BMW, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα αναστείλει τις απειλές για την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το μπλοκ ακυρώσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγει από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης