Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο - Στο +1,19% ο DAX, με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες

Κέρδη στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το εμπόριο - Στο +1,19% ο DAX, με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα στις 381,59 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (5/7/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μετριάζονται οι εμπορικές ανησυχίες, εν μέσω ελπίδων για μια ηπιότερη εμπορική ρητορική από τις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα στις 381,59 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 12.464,29 μονάδες, έχοντας νωρίτερα σημειώσει άνοδο άνω του 1,6%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,4% στις 7.603,22 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,86% υψηλότερα στις 5.366,32 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,05% στις 21.914,29 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 1,11% στις 9.866,20 μονάδες.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Handelsblatt», οι ΗΠΑ φέρεται να πρότειναν μια λύση για «μηδενικούς δασμούς» σε επικεφαλής γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, Richard Grenell, είπε σε στελέχη της Daimler, της Volkswagen και της BMW, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα αναστείλει τις απειλές για την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το μπλοκ ακυρώσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγει από τις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε σήμερα ότι θα τασσόταν υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων.
Η Merkel δήλωσε, ωστόσο, ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να απαιτήσουν από την ΕΕ να μειώσει επίσης τους δασμούς στα οχήματα που εισάγονται και από άλλες χώρες πέρα από τις ΗΠΑ, διαφορετικά το σχέδιο αυτό δεν θα συνάδει με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Ώθηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες προσέφεραν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις γερμανικές Daimler, BMW και Volkswagen να σημειώνουν άλμα 3,8%, 3,7% και 4,1% αντίστοιχα, τις γαλλικές Peugeot και Renault να καταγράφουν κέρδη 3,5% και 2,9% αντίστοιχα, ενώ η ιταλική Fiat Chrysler Automobiles σημείωσε ισχυρή άνοδο 5,8% στην αγορά του Μιλάνου.
Ο δείκτης Stoxx Europe 600 Autos έκλεισε με κέρδη 3,4%.
Κέρδη κατέγραψε και ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος, που στην προηγούμενη συνεδρίαση δέχθηκε πιέσεις μετά την απόφαση κινεζικού δικαστηρίου να απαγορεύσει στην αμερικανική Micron να πουλά μικροεπεξεργαστές στην κινεζική αγορά.
Εν τω μεταξύ, τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμειναν περιορισμένα, καθώς δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ), Mark Carney, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.
Ο Carney εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας στην αρχή του έτους είναι προσωρινή και ότι οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες.
Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη σε δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet,, διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η Ευρωζώνη γίνεται ισχυρότερη σταδιακά, ενώ ο κίνδυνος αποπληθωρισμού έχει εξαφανιστεί.
Χθεσινό δημοσίευμα του «Bloomberg», εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ νιώθουν άβολα που οι επενδυτές δεν προεξοφλούν μια αύξηση των επιτοκίων ως τον Δεκέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Bloomberg», μια κίνηση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο είναι στο τραπέζι, αν και οποιαδήποτε απόφαση θα εξαρτηθεί από το οικονομικό outlook.
Στα οικονομικά νέα της ημέρα, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Μάιο 2018, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 2,6% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχαν υποχωρήσει κατά 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης