Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η bull αγορά θα συνεχιστεί, άνοδος 9% στα χρηματιστήρια διεθνώς το επόμενο 12μηνο

tags :
Citigroup: Η bull αγορά θα συνεχιστεί, άνοδος 9% στα χρηματιστήρια διεθνώς το επόμενο 12μηνο
«Bull» για τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές η Citigroup
Κόντρα στις ουκ ολίγες απαισιόδοξες προβλέψεις για επικείμενη σημαντική πτώση στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για έναν ενδεχόμενη εμπορικό πόλεμο αλλά και ενίσχυσης του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών (σσ: λειτουργεί αρνητικά για τις αναδυόμενες αγορές), η Citigroup παραμένει «bull».
Όπως αναφέρει ο Markus Rosgen, αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, τα παγκόσμια χρηματιστήρια, όπως αποτυπώνονται και από τον σχετικό δείκτη της MSCI, αναμένεται να καταγράψουν συνολική (ή μέση) άνοδο της τάξεως του 9% τους επόμενους 12 μήνες και, ως εκ τούτου, οι επενδυτές πρέπει να επωφεληθούν από τις τρέχουσες «ευκαιρίες».
Μεταξύ άλλων, ο Markus Rosgen επικαλείται την αναμενόμενη αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, εξαιτίας της διόγκωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και των ελλειμμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επί αυτού, σε ό,τι αφορά στις αναδυόμενες αγορές, αναμένει συνολική άνοδο της τάξεως του 17% για το σύνολο του 2018.
Τα υψηλότερη εκτιμώμενα κέρδη εντοπίζονται στη Λατινική Αμερική, ήτοι 32%, ενώ ακολουθούν οι αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης, η Μέση Ανατολή, η Αφρική, με 20% στο 20%, και την Ασία με 14%.
Η Citigroup συστήνει, επίσης, «overweight» για τις Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ρωσία, Βραζιλία και Ταϊλάνδη, «neutral» για Κίνα και «underweight» για Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Νότια Αφρική, Μεξικό, Τουρκία και Πολωνία.



Επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές «βλέπει» η JPMorgan

Το πλήγμα που δέχθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, δημιουργούν «μεγάλες ευκαιρίες» για τους επενδυτές το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με όσα εκτιμά η JPMorgan Asset Management.
Με βάση τον σχετικό δείκτη της MSCI, οι χρηματιστηριακές αγορές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες υποχώρησαν περίπου 9% το δεύτερο τρίμηνο του 2018 -έπειτα από άνοδο της τάξεως του 2,4% τους τρεις πρώτους μήνες-, η χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2011!
Για το σύνολο του εξαμήνου, η υποχώρηση ξεπερνά το 7%.
Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε η ενδυνάμωση του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Federal Reserve και έντονων ανησυχιών για έναν εμπορικό πόλεμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο κλίμα κινείται και η UBS Global Wealth Management, η οποία, νωρίτερα μέσα στον μήνα, ανέμενε άνοδο στις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες αγορές, το δεύτερο εξάμηνο του 2018, έπειτα από ένα απογοητευτικό πρώτο μισό του έτους.
Για το δεύτερο μισό του έτους, η ελβετική τράπεζα αναμένει άνοδο της τάξεως του 10% με 15% για τον δείκτη.

Διαβάστε: Moody's: Πλήγμα για τις αναδυόμενες αγορές η ισχυροποίηση του δολαρίου ΗΠΑ

Βέβαια, η UBS δε μεταβάλει τη σύσταση «neutral», παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη.
Σε ό,τι αφορά στα πιο ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία, ξεχωρίζουν οι κινεζικές τεχνολογικές και καταναλωτικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και τα ομόλογα σε Βραζιλία, Μεξικό και Ρωσία.
Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές, η τράπεζα δεν παραλείπει να σχολιάσει και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι η λίρα θα παραμείνει υπό πίεση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Παράλληλα, αποκλείεται κάποια αθέτηση πληρωμής από τις αναπτυσσόμενες χώρες, με μία μικρή επιφύλαξη για την Τουρκία και την Αργεντινή.

Διαβάστε: Σε κλοιό πιέσεων οι αναδυόμενες αγορές - Σε «σταυρό θανάτου» το EEM ETF

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης