Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

Πτώση άνω του 1% για το πετρέλαιο μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων
Στα 72,95 δολ. το αμερικανικό αργό και στα 77,44 δολ. το Brent
Η μη αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε πτώση της τιμές του μαύρου χρυσού.
«Η αναπάντεχη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων οδήγησε τους επενδυτές σε κατοχύρωση κερδών», εκτίμησε ο Abhishek Kumar, ειδικός αναλυτής της αγοράς ενέργειας για την Interfax Energy, μιλώντας στο CNBC.
 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), υποχώρησε 1,6% για να διαμορφωθεί στα 72,95 δολάρια το βαρέλι.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent, με απώλειες 1% στα 77,44 δολάρια.
Τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν, την περασμένη εβδομάδα, απροσδόκητη άνοδο, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (5/7/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
 

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουνίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4,5 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωσή τους κατά 250.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS