Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η εξουσία ως αυτοσκοπός

Η εξουσία ως αυτοσκοπός
Οι κ. Καμμένος και Μητσοτάκης κάνουν τα πάντα ο ένας για να διατηρήσει την εξουσία και ο άλλος για να την κατακτήσει
«Η εξουσία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό».
Αυτό υποστήριξε κάποτε ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Αμερικανός πολιτικός, Henry Kissinger.
Πιθανώς να έπρεπε να προσθέσει ότι είναι και ένα από τα μεγαλύτερα ναρκωτικά, ιδιαίτερα για τους πολιτικούς που μοιάζουν εθισμένοι με αυτήν και την διεκδικούν ή προσπαθούν να τη διατηρήσουν με κάθε δυνατό μέσο.
Απτή απόδειξη αποτελεί –καμία έκπληξη είναι βέβαιο- ο νυν υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος διαφωνεί με το θέμα της ΠΓΔΜ, διαφωνεί με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, το πιθανότερο είναι ότι στην πολιτική του ψυχοσύνθεση και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε το προσφυγικό δεν είναι και τόσο αρεστός, αλλά δεν αποχωρεί.
Πρόσφατα υποστήριξε ότι εάν κυρωθεί η συμφωνία που έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, θα αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας, παίρνοντας μαζί του και τους υπόλοιπους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που έχουν υπουργικούς θώκους, αλλά δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.
Και εάν ο κ. Καμμένος έχει χάσει εδώ και αρκετό καιρό την αξιοπιστία του, καθώς σε πολλές περιπτώσεις άλλα υποστήριζε, άλλα έκανε και στο τέλος μας έλεγε ότι εμείς δεν καταλάβαμε, υπάρχει και ένας ακόμη υψηλόβαθμος πολιτικός που μοιάζει εθισμένος με την εξουσία.
Δεν είναι άλλος –προσωπική πάντα η άποψη- από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις τελευταίες συνεντεύξεις του ο κ. Μητσοτάκης έχει υποστηρίξει ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ εάν έρθει στη Βουλή και ο ίδιος είναι πρωθυπουργός.
Όμως εάν έχει κυρωθεί πριν από αυτή την… άγια ημέρα, τότε δεν μπορεί παρά να τη δεχθεί.
Επίσης έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί στο ελάχιστο με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση –αν και μέρος αυτών τα έχει ψηφίσει και ο ίδιος εκείνον τον υπέροχο, εξ όλων των απόψεων, Αύγουστο του 2015 – αλλά από τη στιγμή που έχουν νομοθετηθεί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να τα εφαρμόσει.
Μας έχει, βέβαια, υποσχεθεί ότι κάποια εξ αυτών θα τα επαναδιαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και προφανώς επειδή ο ίδιος είτε είναι καλύτερος διπλωμάτης από τον Αλέξη Τσίπρα είτε γιατί είναι πιο… ψηλός, θα καταφέρει να τους πείσει.
Ολοφάνερα και ο κ. Μητσοτάκης είναι αρκούντως εθισμένος με την εξουσία.
Βέβαια διαφέρει σε ένα βασικό σημείο από τον κ. Καμμένο.
Ο κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε εντός της εξουσίας (σ.σ.: εντάξει ας αφαιρέσουμε τα χρόνια της… εξορίας του στο Παρίσι) και τη θεωρεί σπίτι του, ως εκ τούτου είναι απόλυτα δικαιολογημένος να θέλει να διώξει τους παρείσακτους, σωστά;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης