Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Εξασθενημένες ανοδικές δυνάμεις έως τη ζώνη των 775 με 767 μονάδων

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Εξασθενημένες ανοδικές δυνάμεις έως τη ζώνη των 775 με 767 μονάδων
Κερδίζει πόντους το πτωτικό σενάριο και στον τραπεζικό δείκτη – Έως 830 ή 795 μονάδες η κίνηση
Ίδια με την προηγούμενη εβδομαδιαία ανάλυση παραμένουν τα δεδομένα στην ελληνική αγορά, καθώς ο Γενικός Δείκτης μένει πέριξ των 750 μονάδων έχοντας πάντοτε τη γνωστή κατηφορική διάθεση προς τη σημαντική στήριξη των 735 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για την αγορά.
Εδώ στατιστικώς σύμφωνα με τα “pattern recognition” η διαγραμματική παραμονή ενός δείκτη στα χαμηλά της κίνησης οδηγείται συνήθως σε καθοδική εκτόνωση, αναφέρει ο αναλυτής.
Επίσης για να καλλιεργηθεί ένα σοβαρό υπόβαθρο ανοδικής κίνησης με ισχυρή έκταση θα πρέπει πρώτα να αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα “exhausted” καθοδικό candlestick έντονων ρευστοποιήσεων.
Μέχρι τότε ο Γενικός Δείκτης θα διαθέτει εξασθενημένες ανοδικές δυνάμεις έως τη ζώνη των 775 με 767 μονάδων εκτός και αν προκύψει κάποιο κινητήριο μακροοικονομικό νέο, που μέχρι τώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα.
Παρόμοια κατάσταση και στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς εδώ και μέρες έχει κατοικοεδρεύσει λίγο πάνω από τη στήριξη των 1950 μονάδων δίχως εμφανή σημάδια ανοδικού στροφέα προς τη ζώνη αντίστασης των 2017 με 2000 μονάδων.
Ως το πιθανότερο σενάριο σε αυτή τη φάση της αγοράς φαντάζει μια καθοδική διολίσθηση προς το όριο των 1900 μονάδων.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η προς εξέλιξη καθοδική τμήση του τριγωνικού σχηματισμού στο τεχνικό δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI).
Στο Τραπεζικό Δείκτη η συνεχιζόμενη άρνηση για την πραγματοποίησης μιας ανοδικής «ανάσας» προς την περιοχή αντίστασης των 880 μονάδων έχει προσθέσει πόντους στο σενάριο πτωτικής κίνησης τόσο προς το επίπεδο των 830 μονάδων όσο και προς τη σημαντική γραμμή τάσης, που ενώνει τους δύο προηγούμενους τοπικούς πυθμένες του Μαρτίου και του Μαΐου και διέρχεται από τις 795 μονάδες περίπου, καταλήγει ο κ.Μάνθος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης