Ηλίας Ζαχαράκης: Το πολιτικό παίγνιο απομακρύνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ηλίας Ζαχαράκης: Το πολιτικό παίγνιο απομακρύνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών
Και παράλληλα την πιθανή πιο γρήγορη ανάπτυξη
Ηλίας Ζαχαράκης: Το πολιτικό παίγνιο απομακρύνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Νεκρή από τζίρο η αγορά με όγκους σε χαμηλά διετίας. Ουσιαστικά δεν είδε καν το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ καίγεται και κάθε θετική είδηση από τις αναβαθμίσεις. Κάνει απλά προσπάθεια να συντηρήσει τα πρόσφατα χαμηλά της σε αντίθεση με το 10ετές που έχει ήδη βρεθεί στην ζώνη των 370 μονάδων.
Σίγουρα η ιστορία του FOLLIE έχει επηρεάσει σημαντικά την κινήσεις των ξένων θεσμικών ενώ παράλληλα βλέπει ότι η οικονομία συνεχίζει να κωλυσιεργεί χωρίς να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις αν εξαιρέσουμε τις συμφωνίες. Η ιστορία με την καθυστέρηση της μείωσης των συντάξεων προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές μιας και βλέπουν ότι μπορούν να υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τους στόχους. Το πολιτικό παίγνιο απομακρύνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών και παράλληλα την πιθανή πιο γρήγορη ανάπτυξη.
Η έξοδος από το μνημόνιο και τυπικά  τον Αύγουστο όχι μόνο δεν αλλάζει προς το θετικό τα δεδομένα, αλλά φοβίζει παράλληλα και τους επενδυτές σε σχέση με τις όποιες πολιτικές κινήσεις που το μόνο που κερδίζουν είναι να καθυστερούν την ανάπτυξη. Δυστυχώς στο μόνο που δεν δίνουμε βάρος είναι το πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα μιας και είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε να βγούμε από το τέλμα και παράλληλα να πετύχουμε και τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει. 
Δυστυχώς την καθυστέρηση την έχουμε μάθει καλά χωρίς να υπολογίζουμε την ζημιά που κάνει στην οικονομία.  Η αγορά καλώς ή κακώς προεξοφλεί καταστάσεις και αυτό που μας δείχνει τώρα είναι ότι βλέπει απραξία.. Και στην απραξία αρκούν μικροί τζίροι για να πέσει η αγορά. 

Τεχνικά είμαστε οριακά στην πολύ σημαντική στήριξη της ζώνης του 740 και 1950 αντίστοιχα επίπεδο που αν χαθεί μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς τις 710 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση η αγορά χρειάζεται επαναφορά στην ζώνη των 800 αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο θετικό momentum.  To μόνο σίγουρο ότι με αυτούς τους τζίρους δεν πάμε πουθενά, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα.
Μένει να δούμε αν τα επίπεδα κρατήσουν και αν σε πρώτη φάση καταφέρουμε να σταθεροποιηθούμε πάνω από  τις 770-780 μονάδες. Πολύ σημαντική η διακράτηση του 1950 σε εβδομάδα. To πιο πιθανό είναι τα ημερήσια στοπ στο short να κατέβουν σε πολύ κοντινότερα επίπεδα στις επόμενες συνεδριάσεις. 

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - Δ/νων σύμβουλος και πρόεδρος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

http://www.bankingnews.gr
 

Δ.Ν.

BREAKING NEWS