Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 9 Ιουλίου η συνέντευξη Μυλωνά για την θέση CEO της Εθνικής – Ζήτησε την στήριξη της ΝΔ και… η συνάντηση που δεν έγινε στο Ψυχικό

Στις 9 Ιουλίου η συνέντευξη Μυλωνά για την θέση CEO της Εθνικής – Ζήτησε την στήριξη της ΝΔ και… η συνάντηση που δεν έγινε στο Ψυχικό
Την Τρίτη 10 Ιουλίου θα τα γράψουμε όλα χωρίς εξαιρέσεις στο bankingnews και χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης για το οτιδήποτε.
Στις 9 Ιουλίου 2018 ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των συνεντεύξεων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική τράπεζα....με προοπτική έως τις 13 Ιουλίου να έχει κλείσει οριστικά ποιος θα είναι τελικά ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας.
(Κάποια στιγμή είχαμε αναφέρει ποσοστό 80% προς 20% και εν συνεχεία το αναθεωρήσαμε σε 50% προς 50% και το οποίο διατηρούμε)

Ο νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς θα περάσει από συνέντευξη – καθώς απουσίαζε αυτές τις ημέρες – για να κλείσει ο κύκλος μιας διαδικασίας αξιολόγησης 10 τραπεζικών στελεχών από μια λίστα 62 τραπεζικών στελεχών. 
Μέχρι τώρα το bankingnews έχει παρουσιάσει σημαντικές πληροφορίες γύρω από αυτή την εξέλιξη αλλά ακόμη δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης…
Την Τρίτη 10 Ιουλίου θα τα γράψουμε όλα χωρίς εξαιρέσεις στο bankingnews και χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης για το οτιδήποτε.
Όταν λέμε όλα εννοούμε όλα...
Ο Παύλος Μυλωνάς ήταν επί πολλά χρόνια στην Εθνική τράπεζα, ήταν αναπληρωτής CEO όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Ο Μυλωνάς είναι ένας ικανός οικονομολόγος και πιστό στέλεχος της Εθνικής τράπεζας, ήπιων τόνων που δεν προκαλεί, χωρίς καμία αμφιβολία, ωστόσο δεν έχει ποτέ διοικήσει, δεν διαθέτει την εμπειρία του manager, όμως αυτό ίσως να μην είναι το κριτήριο της επιλογής.
Είναι διαφορετικά να είσαι διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας και διαφορετικά να είσαι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος...όμως στην πράξη είναι ένας εκ των βασικών διεκδικητών της Εθνικής τράπεζας. 
Π.χ. Λέγεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Μιχαηλίδη Πρόεδρος, Μυλωνά CEO και Τζάκου αναπληρώτρια CEO, ώστε να αναλάβουν την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας ο καθένας με τον ρόλο του.
Ο Μυλωνάς δεν παύει να αποτελεί μια εκ των δύο βασικών επιλογών για την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, οπότε έχει 50% πιθανότητες για να είναι αυτός διευθύνων σύμβουλος και 50% πιθανότητες να είναι κάποιος άλλος CEO στην Εθνική τράπεζα.
(Σε μια ανεπίσημη συζήτηση αρχές Ιουνίου του είχαμε αναφέρει ότι 2 θα είναι τελικά οι υποψήφιοι για την θέση του CEO)
Πολλά θα εξαρτηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι ο βασικός μέτοχος της Εθνικής τράπεζας με 40% και από τον Πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας Μιχαηλίδη.
Εάν ο Μιχαηλίδης έχει αποφασίσει να παίξει ενεργό ρόλο στα διοικητικά της Εθνικής θα στηρίξει τον Μυλωνά εάν έχει αποφασίσει ότι η Εθνική χρειάζεται θεραπεία σοκ τότε…θα γύρει αλλού η πλάστιγγα.
Επίσης θα πρέπει να δούμε και την στάση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα που κάποιους συμπαθεί και κάποιους αντιπαθεί και αυτό επίσης θα μετρήσει.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας μετά την εισήγηση του nomination committee θα πρέπει να πάρει ομόφωνη απόφαση.
Εάν δεν πάρει ομόφωνη απόφαση και ειδικά δεν ψηφίσει το ΤΧΣ ανάλογα τότε η διαδικασία θα είναι διάτρητη και σίγουρα θα καταρρεύσει.
Επειδή έχουν συμβεί πολλά το τελευταίο διάστημα απαιτείται μεγάλη προσοχή…ομόφωνη απόφαση και μόνο.

Ο Μυλωνάς ζήτησε την στήριξη της ΝΔ

Ο Παύλος Μυλωνάς στην προσπάθεια του να αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε την στήριξη της ΝΔ και μάλιστα είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ΝΔ επισήμως αναφέρει ότι και οι δύο υποψήφιοι για την θέση τους διευθύνοντος συμβούλου είναι κατάλληλοι.

Ο Μυλωνάς στην συνάντηση στο Ψυχικό που δεν έγινε…

Λέγεται – χωρίς ουδέποτε να έχει διαψευστεί – ότι ο Παύλος Μυλωνάς στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ώστε να διεκδικήσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε προσκαλέσει τα 3 βασικά στελέχη του διοικητικού συμβουλίου στο σπίτι του στο Ψυχικό.
Είχε προσκληθεί ο Κώστας Μιχαηλίδης, η Νορβηγίδα η Marianne Okland και ακόμη ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου από τον Μυλωνά αλλά και οι 3 αρνήθηκαν.
Ο Μυλωνάς το αντιμετώπισε αρνητικά και ίσως να θεώρησε ότι είναι ψήφος αποδοκιμασίας.
Όμως θεωρούμε ότι αυτή η ερμηνεία είναι λάθος καθώς και τα 3 μέλη ορθώς και δεν πήγαν στην συνάντηση αυτή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία επιλογής και θα ήταν λάθος μήνυμα να συναντώνται αυτοί που θα ψηφίσουν με ένα εκ των υποψηφίων.
Οπότε ότι δεν πήγαν στο σπίτι του Μυλωνά τα 3 μέλη του ΔΣ δεν το θεωρούμε αρνητικό…για τον Μυλωνά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης