Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

X.A: Το χειρότερο ξεκίνημα για τον μήνα Ιούλιο- Επενδυτική ανομβρία

tags :
X.A: Το χειρότερο ξεκίνημα για τον μήνα Ιούλιο- Επενδυτική ανομβρία
Στην πρόσφατη ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου (1999 – 2018) σε επίπεδο συναλλαγών
X.A: Το χειρότερο ξεκίνημα για τον μήνα Ιούλιο - Επενδυτική ανομβρία

Με μέσες ημερήσιες συναλλαγές 25 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στην οποία ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες.
Η επίδοση αυτή συνιστά το χειρότερο ξεκίνημα για το μήνα Ιούλιο στην πρόσφατη ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου (1999 – 2018) σε επίπεδο συναλλαγών ακόμα και σε σχέση με το 2012 όταν και είχε καταγραφεί η χαμηλότερη αξία συναλλαγών τα τελευταία 20 χρόνια (9,4 εκατ. ευρώ 14/8/2012).
Η συρρίκνωση των μέσων ημερήσιων συναλλαγών ακολουθείται και από την συρρίκνωση του εύρους των διακυμάνσεων λειτουργώντας ανασταλτικά στην δραστηριοποίηση βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων.
Η αμφίδρομη σχέση του σπιράλ συρρίκνωσης (τζίρων – ενδιαφέροντος) έχει ως βασικό αρωγό την έλλειψη νέων που θα τροφοδοτούσαν κάποια ζωηρότερη κινητικότητα έστω και σε ένα περιορισμένο τμήμα των δεικτοβαρών τίτλων.
__________________________

Εβδομάδα: -1,39% Έτος: -6,90%
Min (Εβδ.): 741,61
Max (Εβδ.): 755,77
Min 2018: 765,48 (25 Μαι.)
Max 2018: 895,64 (01 Φεβ.)

Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς: 53,2 δισ. ευρώ
Μέση ημερήσια αξία συναλλαγών (εβδομάδα): 25,4 εκατ. ευρώ
Δ(%) εβδομάδα: -53,8%
Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αμοιβαία Εσωτερικού εβδ.: -0,9 εκατ. ευρώ
Εισροές/ Εκροές Μετοχ. Αμοιβαία Εσωτερικού έτος: +32,5 εκατ. ευρώ
__________________________

Προς το παρόν η όποια ειδησεογραφία εξαντλείται μέσα σε μία ή δύο συνεδριάσεις και η κατεύθυνση δίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από την τάση των ξένων αγορών.
Οι επενδυτές δείχνουν περισσότερο διατεθειμένοι να περιμένουν τα αποτελέσματα εξαμήνου –που αργούν ακόμα- ενώ οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες της αγοράς αναμένουν επίπεδα «φτήνιας», τιμές δηλαδή οι οποίες διαγραμματικά θα έχουν ένα στοιχείο υποτιμητικής υπερβολής.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε τροχιά δοκιμασίας των φετινών χαμηλών, τις 735 μονάδες. Η επιβράδυνση όσο προσεγγίζεται η εν λόγω ζώνη είναι αναμενόμενη λόγω της προοδευτικής υποχώρησης των ταλαντωτών προς υποτιμημένες ζώνες.
Ενδεχομένως ο Γενικός Δείκτης να δώσει κάποια αντίδραση από την περιοχή αυτή αφού οι πωλητές δεν βγάζουν ένταση και δυναμική στο τέλος των συνεδριάσεων όπου η εικόνα δείχνει να είναι πιο ισορροπημένη.
Πλέον όλο το σύστημα αναφοράς των τεχνικών κινητών μέσων και του MΑCD έχει ενεργοποιήσει σήματα πωλήσεων θέτοντας τον πήχη για αναθεώρηση αυτής της στάσης στην περιοχή των 780 μονάδων.
Τα τεχνικά δεδομένα της μεγάλης εικόνας ωστόσο δεν είναι τόσο αρνητικά, όσο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, δείχνουν συγκράτηση της πτώσης και πιθανότατα η συσσώρευση να εμφανίζεται ως το πιο επικρατέστερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα.

Χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 6 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται η Λούλης την Δευτέρα (09/07), ενώ ακολουθεί η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου της Κανάκης στις 11 Ιουλίου.
Την Τρίτη (10/07) θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της Eurobank. Την Τετάρτη (11/07) είναι προγραμματισμένη η τακτική δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του ΟΔΔΗΧ.
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο στις ΗΠΑ με κυριότερες αυτές των Citigroup, JPMorgan και Wells Fargo (13/7).
Επισημαίνεται τέλος ότι την προσεχή Τέταρτη και Πέμπτη θα διεξαχθεί η σύνοδος των μελών χωρών του ΝΑΤΟ ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ- ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

 http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης