Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα deals της Εθνικής Πανγαίας και πως θα χρηματοδοτηθούν - Τι αναφέρει ο Καρυτινός

Τα deals της Εθνικής Πανγαίας και πως θα χρηματοδοτηθούν - Τι αναφέρει ο Καρυτινός
Τι λέει ο Α. Καρυτινός και από που θα αντλήσει κεφάλαια
Εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης εξετάζει πλέον η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία, μετά τη ματαίωση της έκδοσης του ομολόγου  συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ στα μέσα Μαΐου από τις διεθνείς αγορές  
Οι συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον παραμένουν δύσκολες και δεν  βοηθούν στην ολοκλήρωση της έκδοσης παρότι η ελληνική  κυβέρνηση ολοκλήρωσε την 4η  αξιολόγηση και πήρε τη ρύθμιση του χρέους με την απόφαση του Eurogroup στις 21 Ιούνιου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία  κ. Αριστοτέλης Καρυτινός είπε στο bankingnews ότι οι διεθνείς αγορές δεν έχουν βρει σημείο ισορροπίας καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία υποστηρίζει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διερευνήσουν εκ νέου τις συνθήκες στις  διεθνείς αγορές και διευκρίνισε ότι διαθέτει εναλλακτικά σενάρια.
Ανάμεσα σε αυτά είναι η χρηματοδότηση της εταιρείας απευθείας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα καθώς ο δανεισμός της εταιρείας  κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που τους  επιτρέπει να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις  
Ο κ Αριστοτέλης Καρυτινός  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να  πραγματοποιηθεί  έκδοση ομολόγου  μέσα  από το  ελληνικό  χρηματιστήριο  και να καλυφθεί εξολοκλήρου από έλληνες επενδυτές.
Ωστόσο  δεν ήταν έτοιμος να προσδιορίσει το ύψος της προσφοράς  του ομολόγου στη  εγχώρια αγορά.
Ο επικεφαλής της Εθνικής Πανγαίας υπογράμμισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να αναμένει τη βελτίωση του κλίματος διότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα  εξαγορών -  deals τα  οποία πρέπει να χρηματοδοτηθούν και διευκρίνισε ότι αφορούν την εγχώρια αγορά και εξαγορές στο εξωτερικό  
Να σημειωθεί ότι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας έφθαναν τα 415,8 ε κατ. ευρώ εκ των οποίων τα 292,3 εκατ. ευρώ αφορούν ομολογιακά δάνεια και μαζί με τα βραχυπρόθεσμα δάνεια το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 474,7 εκατ. ευρώ  τον Μάρτιο του 2018 και αντιστοιχεί στο 26% του συνολικού ενεργητικού της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης