Πατούλης (ΚΕΔΕ): Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει ηχηρό παρόν στη Βουλή για να αποτρέψει την ψήφιση του Κλεισθένη

Πατούλης (ΚΕΔΕ):  Η Αυτοδιοίκηση θα δώσει ηχηρό παρόν στη Βουλή για να αποτρέψει την ψήφιση του Κλεισθένη
Κάλεσμα για ηχηρή παρουσία της Αυτοδιοίκησης στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου
Δυναμική θα είναι η παρουσία του συνόλου του αυτοδιοικητικού προσωπικού της χώρας στη Βουλή τόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όσο και την ημέρα ψήφισής του στην ολομέλεια.
Ειδικότερα, το ΔΣ της ΚΕΔΕ στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 6/7 αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου της Γ. Πατούλη, να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο περιεχόμενο του Νομοσχεδίου Κλεισθένης.
Παράλληλα,  καλεί όλους τους αιρετούς Α’ βαθμού της χώρας να προσέλθουν στη Βουλή, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 9:30 το πρωί, οπότε και ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή αλλά και την ημέρα ψήφισής του στην Ολομέλεια, ώστε να εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτό.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η δρομολόγηση νέων πρωτοβουλιών προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, η εφαρμογή των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο.

Πατούλης: Να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι

Κατά την εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε πως μπροστά σε αυτήν την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης.
«Ζητούμε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι» υπογράμμισε και κάλεσε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας να ενημερωθεί πλήρως για τις δυσμενείς επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και να αντιληφθεί ότι σε περίπτωση ψήφισης του δεν θα διαλυθούν μόνο οι Δήμοι αλλά και κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο σε συνδυασμό με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επιχειρεί να τιθασεύσει την Αυτοδιοίκηση, δεν προωθεί καμία μεταρρύθμιση προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης του κράτους με μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπονομεύει την καθημερινότητα των πολιτών.
«Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος και ο Κλεισθένης αυτό δεν μας το εξασφαλίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS