Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Τσίπρας - Καμμένος έφτασαν στον πολιτικό εξευτελισμό - Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό

Σπυράκη (ΝΔ): Τσίπρας - Καμμένος έφτασαν στον πολιτικό εξευτελισμό - Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό
«Oι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά», σύμφωνα με την Μ. Σπυράκη
«Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου έχει ξεπεράσει τα όρια της θεσμικής ανισορροπίας κι έχει φτάσει στον πολιτικό εξευτελισμό. Ο συνοδηγός στο τραινάκι της εξουσίας, απειλεί καθημερινά πως θα εκτροχιάσει την κυβερνητική συμπόρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό που τελικά καταφέρνουν, είναι να βυθίζουν τη χώρα μας στην αβεβαιότητα», τονίζει η Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Σπυράκη, σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα Βραδυνή.
Όπως αναφέρει, η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν αντέχουν άλλη περίοδο αστάθειας, «χρειαζόμαστε ρεαλιστικό σχέδιο για να γίνει η ζωή όλων μας καλύτερη» και «οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά».
Για την  παρουσία Καμμένου στο ΝΑΤΟ και το τι σημαίνει, η κ. Σπυράκη απαντά
πως αποδεικνύει ότι τα όρια της αυτογελοιοποίησης είναι δυσδιάκριτα για τους υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «αυτός που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ως θεματοφύλακας των εθνικών μας συμφερόντων, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση  των προθύμων δεν πέφτει.
Κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να μας “πείσει” πως “θα εμποδίσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας”.
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να παίρνει στα σοβαρά τον κ. Καμμένο».
Σε ερώτηση για το εάν συμμερίζεται την εκτίμηση ότι υπήρξε συναλλαγή  Τσίπρα – δανειστών και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε ανταλλάγματα  στην οικονομία για το μεταναστευτικό, η κ. Σπυράκη αφού σημειώνει πως ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πίσω από κλειστές πόρτες με πολύ χαμηλές επιδόσεις, υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ εργάζεται και τάσσεται υπέρ των ευρωπαϊκών λύσεων στο προσφυγικό.
Η αλληλεγγύη είναι δρόμος δυο κατευθύνσεων στην ΕΕ και αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβουν όλα ανεξαιρέτως τα Κράτη-Μέλη στην ΕΕ».
Προσθέτει δε, πως «δεν έχουμε εικόνα για τις διμερείς συμφωνίες που επιδιώκει η Καγκελάριος Μερκελ πάρα μόνο από τον Τύπο. Ωστόσο η συζήτηση για την Ελλάδα  δεν θα έπρεπε να ξεκινάει από το πόσοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στη χώρα μας, αλλά από το πόσοι θα φύγουν από την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης.
Και βέβαια ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας, στα ελληνικά νησιά, καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως η ΝΔ είναι ανεπιθύμητη στην Ευρώπη, γιατί αρνείται λύση στο Σκοπιανό και προσαρμογή στη μεταμνημονιακή εποχή, η κ. Σπυράκη αναφέρει ότι η ίδια βρίσκομαι κάθε εβδομάδα στις Βρυξέλλες και γνωρίζει πολύ καλά ότι «η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον επόμενο Πρωθυπουργό και μάλιστα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι εταίροι μας ξέρουν πως έχουν απέναντί τους την παράταξη που άνοιξε τον ευρωπαϊκό δρόμο για την χώρα και κράτησε την Ελλάδα στον πυρήνα της ευρωζώνης στα δύσκολα».
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία εξήγησε εξαρχής στους διεθνείς συνομιλητές της ότι δεν μπορεί να δεχθεί μια συμφωνία που διατηρεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού, ονομάζει “Μακεδόνες” τους γείτονες και αναγνωρίζει τη “Μακεδονική” γλώσσα.
«Οι εταίροι  και οι σύμμαχοι μας γνωρίζουν πως σε λίγους μήνες θα έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση κι έναν Πρωθυπουργό που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα  στην Ελλάδα και να συμβάλει στην συνεργασία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη ισχυρή κυβέρνηση, δεσμευμένη στο δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο και θα υλοποιεί, που θα φέρει την σταθερότητα τώρα που η Ελλάδα θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπη μόνο με τις αγορές και μόνο με τις επιδόσεις της.
Ακόμη, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ καθοδηγείται από επιχειρηματικά συμφέροντα- εκδότες, που χαράσσουν την πολιτική της, απαντά πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μάξιμου .
Η κυβέρνηση χωρίς να τηρήσει ούτε τα προσχήματα προσπάθησε να δημιουργήσει τη “νέα διαπλοκή”, οργανώνοντας ένα διαγωνισμό παρωδία στις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρώντας να ελέγξει εφημερίδες και Μέσα Ενημέρωσης όπως καμία άλλη στο παρελθόν.
Η εικόνα της ΕΡΤ αποδεικνύει μάλιστα και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί, την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
Το ποιος καθοδηγείται από επιχειρηματικά συμφέροντα, αποδεικνύεται ολοκάθαρα από την ατζέντα Μαξίμου που υιοθετεί καθημερινά τη λάσπη που πετάει το σύστημα των συνεργαζόμενων με την κυβέρνηση ΜΜΕ».
Για την εικόνα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις,  η κ. Σπυράκη αναφέρει πως αποτυπώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη που νιώθουν οι ψηφοφόροι προς τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και ότι η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ είναι εργαλείο προώθησης των θέσεων του κόμματος και όχι μηχανισμός παραγωγής ψευδών ειδήσεων και εκτόξευσης λάσπης.
Για τις κατηγορίες που εκτοξεύει το Μέγαρο Μαξίμου στην ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας ότι άγεται από  ακροδεξιά στελέχη της, η κ. Σπυράκη ανέφερε πως «προφανώς στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ...μαγικό καθρέφτη και όταν κοιτιούνται  εξαφανίζεται από το είδωλο της κυβέρνησης ο Πάνος Καμμένος  και οι ακροδεξιοί που τον πλαισιώνουν.
Ας αφήσουν τη Νέα Δημοκρατία κι ας απαντήσουν καλύτερα στα στελέχη τους που ζητούν πλέον επιτακτικά την απεμπλοκή από την τοξικότητα των ΑΝΕΛ που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε .
Και κάτι ακόμη για να μην ξεχνιόμαστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ήταν αυτοί που συμπορεύτηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να διαλύσουν τη Βουλή το Δεκέμβριο του 2014. Αυτά δεν συνέβησαν τον περασμένο αιώνα αλλά πριν τέσσερα χρόνια».
Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ και το εάν χωράει στη δεξαμενή της ΝΔ κομμάτι του Ποταμιού, απαντά πως «η ΝΔ μπορεί να εκφράσει όλους τους πολίτες, που μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί μας ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ψήφισαν στο παρελθόν».
Εάν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τη συμφωνία για το Σκοπιανό και εάν η ίδια εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία, αφού οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι δεν θα τη ψηφίσουν, σημειώνει  «δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν πρόθυμοι να ρίξουν σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που καταρρέει.
Το βέβαιο είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα εμμείνει στη θέση της απέναντι σε αυτή τη συμφωνία» και θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και δεν θα την κυρώσει εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα Βουλή.
«Δεν σκοπεύουμε να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για τις συντάξεις και εάν σε περίπτωση εκλογών την 1η Ιανουαρίου 2019, οι συντάξεις θα μειωθούν, απαντά ότι πρόκειται για ένα ψηφισμένο μέτρο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και «η Νέα Δημοκρατία, όπως διαπιστώσατε, δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα τώρα να ακυρώσει τις μειώσεις.
 Εφόσον δεν το κάνει, είναι προφανές ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα.
Η ΝΔ μετά τις εκλογές θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια».
Τέλος, για την  κατάτμηση της Β’ Αθηνών που προωθεί η κυβέρνηση,  βάζοντας την ψήφο των αποδήμων σε δεύτερο χρόνο, η κ. Σπυράκη υπενθυμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε υπέρ της κατάτμησης της Β´ , όταν ήταν εκλεγμένος βουλευτής το 2004, τότε που νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούσαν καν μια τέτοια επιλογή».
 «Η ΝΔ επιμένει, ωστόσο, ότι η ψήφος των αποδήμων επείγει. Και εκεί είναι που δίνουμε έμφαση. Προτείνουμε ψήφο για τους Έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου ώστε να το ασκήσουν στη χώρα που διαμένουν. Ούτε το εκλογικό σώμα αλλάζει ούτε δυσκολία στην εφαρμογή υπάρχει . Η κυβέρνηση απλώς αναζητά προσχήματα για να μην ψηφίσουν οι απόδημοι σε αυτές τις εκλογές για προφανείς λογούς. Στην ουσία, όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Άλλωστε, μόλις την Τέταρτη ψηφίσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές οι πολίτες που διαμένουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», προσθέτει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης