Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang (Πρωθυπουργός Κίνας): Στο δρόμο του ανοίγματος των αγορών θα παραμείνει το Πεκίνο

Li Keqiang (Πρωθυπουργός Κίνας): Στο δρόμο του ανοίγματος των αγορών θα παραμείνει το Πεκίνο
Τι δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, από τη Σόφια, στην ετήσια σύνοδο κορυφής "16+1" που γίνεται με τη συμμετοχή της Κίνας και ηγετών 16 χωρών της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων
Στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος των αγορών θα παραμείνει η Κίνα, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang , μια ημέρα μετά την επιβολή δασμών από Ουάσινγκτον και Πεκίνο σε εισαγωγές της μιας χώρας από την άλλη αξίας 34 δισεκ. δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο Li Keqiang από τη Σόφια, στην ετήσια σύνοδο κορυφής "16+1" που γίνεται με τη συμμετοχή της Κίνας και ηγετών 16 χωρών της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, η Κίνα θα ανοίξει περισσότερο την πόρτα της σε ξένα προϊόντα, καθώς το ελεύθερο εμπόριο είναι ανάγκη να στηριχθεί για να διασφαλισθεί η βιώσιμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Σημείωσε ότι «στα ξένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις κινεζικές καταναλωτικές ανάγκες, θα ανοίξουμε περισσότερο την πόρτα» και «θα μειώσουμε συνολικά τους εισαγωγικούς δασμούς στην κινεζική αγορά».
Ο πρωθυπουργός της Κίνας ανέφερε ότι η οικονομική μεταρρύθμιση διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και τα θεμελιώδη στοιχεία της δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Όπως τόνισε «το άνοιγμα ήταν σημαντικός παράγοντας στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, έτσι θα συνεχίσουμε να ανοιγόμαστε περισσότερο στον κόσμο και σ' αυτό περιλαμβάνεται η διεύρυνση της πρόσβασης των ξένων επενδυτών στην κινεζική αγορά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης