Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών το ΚΙΝΑΛ - Πιθανώς εκλογές τον Μάιο του 2019

Θεοχαρόπουλος: Υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών το ΚΙΝΑΛ - Πιθανώς εκλογές τον Μάιο του 2019
Εκλογές το πιο πιθανό είναι να γίνουν τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τον Θ. Θεοχαρόπουλο
«Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και, βεβαίως, της Β’ Αθηνών, διότι πρέπει να σπάσουν συστήματα διαπλοκής», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ε.
Κατά τον ίδιο, «όταν υπάρχει μία τεράστια εκλογική περιφέρεια ευνοεί αυτή την κατάσταση. Είναι συνεδριακή μας θέση και ως προοδευτική παράταξη έχουμε σταθερή θέση επί του θέματος.
Αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να προχωρήσουν με ένα συνολικό σχέδιο. Θα προτιμούσα όλα αυτά τα θέματα σε σχέση με το εκλογικό και πολιτικό σύστημα να έρχονται ενιαία και όχι τμηματικά».
Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν αποφασίζει την στάση του με βάση το πολιτικό κόστος ή το πρόσκαιρο κομματικό όφελος, αλλά με βάση το εθνικό συμφέρον.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, οφείλει να αντιμετωπίσει με θέση ευθύνης το συγκεκριμένο θέμα.
Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι να γίνουν τον Μάιο του 2019 και μάλιστα, «όχι μόνο να είναι διπλές οι εκλογές τον Μάιο, αλλά να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζοντας εκ νέου τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να κάνει τετραπλές εκλογές».
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, αφού σημείωσε ότι «είναι πρωτόγνωρο το εγχείρημα και δεν είναι εύκολο, κόμματα και κινήσεις με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες έχουμε βρεθεί μαζί για να φτιάξουμε έναν ευρύτερο ισχυρό φορέα στο χώρο», τόνισε ότι χρειάζεται ενότητα και πλουραλισμός.
Κατά τον ίδιο, «δεν είναι θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής για όσους υποστηρίζουμε την ενότητα και την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου».
Εκτίμησε ότι  «δεν θα έπρεπε να φύγει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο λόγος της αποχώρησης, όπως τα ανέλυσε ο ίδιος, είναι κυρίως σε σχέση με τα ζητήματα λειτουργίας.
Δεν το έχουμε κρύψει και εγώ προσωπικά ότι υπάρχουν ζητήματα προς βελτίωση και άλλα που δεν έχουν γίνει με την κατάλληλη σειρά, για παράδειγμα εγώ υποστήριζα ότι πρέπει να γίνει πρώτα το ιδρυτικό συνέδριο και μετά η εκλογή επικεφαλής».
Υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει θετικά μόνο αν κατανοήσουμε ότι πρέπει να υπερβούμε ιστορικές διαδρομές κομμάτων, να πάμε με ανανέωση πολιτική, προσώπων και ιδεών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν ασκήσει για πολλά χρόνια κυβερνητισμό.
Βασικός στόχος είναι να εκφράσουμε και νέα ακροατήρια και μόνο αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση θα τα καταφέρουμε».
Τέλος, για το Μακεδονικό ο κ. Θεοχαρόπουλος μεταξύ άλλων, ανέφερε «ας μιλάμε λίγο λιγότερο το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένοντας να δούμε και τις αποφάσεις από την πλευρά της FYROM. Είναι οριακά τα πράγματα και εκεί, εκτιμώ ότι μετά το δημοψήφισμα θα γίνουν και εκλογές στην FYROM».
Σε σχέση με τη χώρα μας, είπε ότι αν έρθει η συμφωνία και ψηφιστεί χωρίς τους ΑΝΕΛ, θα πρέπει αμέσως μετά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης