Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Κοινή προσευχή Πάππα Φραγκίσκου και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

Ιταλία: Κοινή προσευχή Πάππα Φραγκίσκου και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή
Παρόντες ήταν ο Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος ο Β' και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας
«Η Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς δεν θα ήταν πλέον Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κοινή προσευχή Ορθοδόξων και Καθολικών στο Μπάρι της Ιταλίας.
«Στην περιοχή αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει η παρουσία των αδελφών μας», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα σε φονταμενταλισμό, κατοχή, υποχρεωτική μετανάστευση «με την σιωπή πολλών και την συνενοχή τόσων».
Στην σημερινή ημέρα προσευχής και διαλόγου συμμετέχουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος ο Β' και ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, ο μητροπολίτης Ιλαρίων.
«Ήλθαμε ως προσκυνητές στο Μπάρι, παράθυρο ορθάνοικτο προς την Εγγύς Ανατολή, φέροντας στην καρδιά τις εκκλησίες μας, τους λαούς και τόσους ανθρώπους που υποφέρουν. Θέλουμε να τους πούμε: "είμαστε κοντά σας"», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.
Στο μεταξύ χιλιάδες Ιταλοί αποφάσισαν σήμερα να φορέσουν κόκκινο μπλουζάκι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας».
Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Francesco viviano και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.
Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Roberto Savianno.
Η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.
Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Le Luca Orlandoο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Matteo Salvini, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο : «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης