Οικονομία

Südkurier: Λογιστικό τέχνασμα η ανάσα που έλαβε η Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου

Südkurier: Λογιστικό τέχνασμα η ανάσα που έλαβε η Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου
Tο μαξιλάρι ρευστότητας δεν είναι τίποτα άλλο από μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης με την οποία καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου
Για 4ο ακόμη και 5ο μνημόνιο στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Südkurier η οποία επικαλούμενη πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις του Eurogroup προβλέπουν εκταμίευση 15 δισ. ευρώ ενώ η Ελλάδα λαμβάνει 15 δις ως μαξιλάρι γεγονός που κάνει απλά το δράμα να παίρνει αναβολή».
Οπως υπογραμμίζει
«Οι θεσμοί υπολόγισαν τις οικονομικές ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους στα 5,5 δισ. Η Αθήνα όμως λαμβάνει 15 δισ. για τη δημιουργία ενός ‘μαξιλαριού ρευστότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά .
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών η Ελλάδα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να αποπληρώσει περίπου 16,5 δισ. Στην πραγματικότητα το ‘μαξιλάρι ρευστότητας‘ δεν είναι τίποτα άλλο από μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης με την οποία καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου της επόμενης πενταετίας κατά 90%. Πρόκειται απλά για λογιστικό τέχνασμα, με το οποίο δίνονται προληπτικά στην Ελλάδα μερικά δισεκατομμύρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης