Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης

Σπίρτζης: Η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης
"Η χώρα μας παύει να είναι μια απομονωμένη χώρα στο άκρο της Ευρώπης", τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης
«Είναι πλέον προφανές ότι με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η χώρα μας διαδραματίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή και την πρόσφατη τετραμερή σύνοδο της Θεσσαλονίκης, στις 4 Ιουλίου.
Ο ίδιος αναφέρει ότι η Ελλάδα με συγκεκριμένες πολιτικές και συνεργασίες «παύει να είναι μια απομονωμένη χώρα στο άκρο της Ευρώπης».
Όπως σημειώνει  «το όραμα μας είναι η περιοχή μας να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης. Με συνδέσεις, σύγχρονα δίκτυα μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Με καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών και μόνιμες παραγωγικές συνεργασίες».
Αναφέρει ότι «στον τομέα των υποδομών και των συνδυασμένων μεταφορών, αυτή η πολιτική έχει αρχίσει και αποδίδει. Έχουν ολοκληρωθεί κάθετοι οδικοί άξονες, που έμεναν τελματωμένοι για χρόνια, όπως του Έβρου, της Ροδόπης και της Κρυσταλοπηγής στην Καστοριά. Ξεκινούν νέοι κάθετοι άξονες, στην Ξάνθη και στα Γιάννενα, με προφανή οφέλη».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η σιδηροδρομική ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Θεσσαλονίκη- Ειδομένη ολοκληρώνεται το φθινόπωρο, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Πειραιάς Θεσσαλονίκη, στο  Θριάσιο ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του εμπορευματικού κέντρου, η  διαγωνιστική διαδικασία του εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών και η σύνδεση τους με το λιμάνι της Πάτρας και του Βόλου, με σύγχρονη ηλεκτροδοτούμενη γραμμή τα επόμενα χρόνια, αναβαθμίζει τη χώρα μας σε κεντρικό σημείο των διεθνών μεταφορών, με προφανή οικονομικά, παραγωγικά και γεωπολιτικά οφέλη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης