Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ενας Ευκλείδης σινεφίλ- Τα μαγικά… φίλτρα και Δώσ’ τα όλα, Ευκλείδη!

tags :
Ενας Ευκλείδης σινεφίλ-  Τα μαγικά… φίλτρα και  Δώσ’ τα όλα, Ευκλείδη!
«Ανιχνευτής ψεύδους» για να δούμε ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα...
Ενας Ευκλείδης σινεφίλ-  Τα μαγικά… φίλτρα και  Δώσ’τα όλα, Ευκλείδη!

Αυτή η σφοδρή πολιτική σύγκρουση την Πέμπτη στη Βουλή άνοιξε, όπως θα το έχετε αντιληφθεί, μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και το μόνο που μένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας. Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Εφέτος, τον Γενάρη ή την άνοιξη μαζί με τις ευρωεκλογές;

ΒΗΜΑτοδότης – Δώσ’ τα όλα, Ευκλείδη
Είναι προφανές, όπως μαθαίνω από ανθρώπους του Μαξίμου, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνδέει τις πολιτικές εξελίξεις με δύο θέματα: το Μακεδονικό και το ρεσιτάλ παροχών, που ήδη έχει ανοίξει με επιδόματα, «κούρεμα» χρεών, προσλήψεις, ρουσφέτια. Το ερώτημα που πλανάται στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι τι θα πει στη ΔΕΘ; «Ευκλείδη, δώσ’ τα όλα»; Ενθυμούμενος το ιστορικό πλέον «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα», το οποίο πληρώνουμε ακόμη και σήμερα; Μπα, δεν το πιστεύω, γιατί και στις παροχές ο κ. Τσίπρας θέλει να έχει το… προβάδισμα. 

ΒΗΜΑτοδότης – Με στραμμένη στα Σκόπια την προσοχή
Είναι φανερό, μου λένε, ότι ο Πρωθυπουργός έχει στραμμένη την προσοχή του στις εξελίξεις στα Σκόπια. Η ανακοίνωση της ημερομηνίας κύρωσης της συμφωνίας από τους γείτονες για τα μέσα Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο και για τις δικές μας εκλογές. 

ΒΗΜΑτοδότης – Το σενάριο «παράτασης ζωής»
Το ένα σενάριο λέει ότι ο Ζόραν Ζάεφ έδωσε παράταση ζωής στην κυβέρνηση, μια και μέχρι τον Γενάρη δεν χρειάζεται να προκληθεί πολιτική κρίση. Εκτός και αν συνεχιστούν οι οργισμένες αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Επομένως, το Μαξίμου θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές προς την άνοιξη του 2019, τέλη Γενάρη ή και τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, επικαλούμενος εθνικό θέμα και συγκεκριμένα την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Θα έχει έτσι 7 με 10 μήνες για να γυρίσει το κλίμα με όπλο τις παροχές στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

ΒΗΜΑτοδότης – Το σενάριο «καμένη γη»
Υπάρχει, όμως, και το σενάριο που ονομάζεται «καμένη γη» και ίσως ταιριάζει περισσότερο σε πολιτικούς καιροσκόπους. Αυτό λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει στη ΔΕΘ με γεμάτο καλάθι, θα υποσχεθεί ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, θα ανακοινώσει και 13η σύνταξη, μειώσεις φόρων κ.λπ.
Στη συνέχεια θα μετρήσει την κοινή γνώμη για να δει αν ξεχάστηκε το Μακεδονικό μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας και θα ανακοινώσει εκλογές Οκτώβριο – Νοέμβριο.
Με τον τρόπο αυτόν θα ρίξει την «καυτή πατάτα» της κύρωσης της συμφωνίας στην επόμενη κυβέρνηση.
Το δεύτερο σενάριο είναι το πιο λογικό, αλλά πότε το Μαξίμου λειτούργησε λογικά;

ΒΗΜΑτοδότης – Ενας Ευκλείδης σινεφίλ
Είναι χάρμα οφθαλμών και ώτων να παρακολουθεί κανείς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ομιλεί στη Βουλή. Οχι βεβαίως για τα σπαστά ελληνικά του (που τελευταίως, ομολογουμένως, βελτιώθηκαν), ούτε και για τις κινήσεις του σώματός του, αλλά για τα επιχειρήματα που έχει αφενός για να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική του και αφετέρου να επιτεθεί εναντίον της αντιπολίτευσης.
Εάν δεν διαπραγματευόταν επί ώρες και δεν υπέγραφε τα μνημόνια, ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όταν και όποτε αποχωρούσε οκΑλέξης Τσίπρας. Αλλά πρώτα ας κρατήσει την ηγεσία της ομάδας των 53+ γιατί βλέπω τον Νίκο Φίλη όλο και περισσότερο να πλασάρεται σε αυτήν.

*****
Ετσι, λοιπόν, στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος έδωσε πρώτα απ’ όλα εντολή στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μη… φοβούνται και να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες εξηγώντας στους ψηφοφόρους τους ότι «θα πάμε μπροστά». Δεν ξέρω πόσοι τολμηροί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ανταποκριθούν στην προτροπή του υπουργού Οικονομικών και θα πάνε άφοβα στις εκλογικές τους περιφέρειες, και μάλιστα να πουν στον κόσμο ότι «πάμε μπροστά», τη στιγμή που οι περισσότεροι κυκλοφορούν συνοδεία των ΜΑΤ.

ΒΗΜΑτοδότης – Τα μαγικά… φίλτρα
Ο κ. Τσακαλώτος είναι και σινεφίλ. Το έχει αποδείξει άλλωστε με τον ανεκπλήρωτο πόθο του να βγει ραντεβού με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον. Αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε ένα κινηματογραφικό έργο. Δεν το ονόμασε, αλλά το περιέγραψε:
Πρόκειται για παλιό έργο, όπως είπε, στο οποίο κάποιοι δικηγόροι υπεράσπισης βρίσκουν ένα μαγικό φίλτρο που κάνει τους μάρτυρες κατηγορίας να ομιλούν υπέρ του κατηγορουμένου.
Και γιατί τα είπε, νομίζετε, όλα αυτά; Για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι, όπως εξήγησε, «εμείς είμαστε πιο τυχεροί με τον κ. Μητσοτάκη, μιλά υπέρ μας χωρίς να του δίνουμε μαγικό φίλτρο».
Ετσι όπως εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή, δεν απομένει πλέον τίποτα άλλο από το να προμηθευτεί η Βουλή των Ελλήνων αυτό το (σατανικό) μηχάνημα που αποκαλείται «ανιχνευτής ψεύδους» για να δούμε ποιοι λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα.
ΒΗΜΑτοδότης

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης