Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΣ Αυστρίας: Δεν θα δεχτούμε πίσω κανένα πρόσφυγα για τον οποίο δεν είμαστε αρμόδιοι

ΥΠΕΣ Αυστρίας: Δεν θα δεχτούμε πίσω κανένα πρόσφυγα για τον οποίο δεν είμαστε αρμόδιοι
Θα υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Merkel με την Ιταλία και την Ελλάδα, ανέφερε ο Herbert Kickl
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω κανέναν πρόσφυγα για τον οποίο δεν είναι αρμόδια, "τελεία και παύλα",» έστειλε με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Herbert Kickl, του συγκυβερνώντος - με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Sebastian Kurz - ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
Μάλιστα, ο Herbert Kickl,  σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Γερμανού ομολόγου του Horst Seehofer ότι θα ζητηθεί από την Αυστρία σύναψη συμφωνίας για μαζική επανεισδοχή στη χώρα αιτούντων άσυλο από την Γερμανία, τόνισε ότι υπήρξαν δύο συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος όμως υποσχέθηκε ότι δεν θα στείλει πίσω κανένα πρόσφυγα για τον οποίο δεν είναι αρμόδια η Αυστρία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Merkel με την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει «ούτε σε εκατό χρόνια, μία συμφωνία που θα είναι σε βάρος της Αυστρίας».
Ακόμη, προαναγγέλλει ότι στο μέλλον θα αυξηθεί γενικά η συχνότητα των ελέγχων στα νότια σύνορα της χώρας, έτσι ώστε να  αποφορτιστεί η κατάσταση για την Αυστρία και την Γερμανία και η πίεση θα μεταφερθεί παρακάτω, όπου και υφίσταται το πρόβλημα, δηλαδή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τον Herbert Kickl , η δημιουργία των αποκαλούμενων πλατφορμων ασύλου στη βόρεια Αφρική μπορεί να πετύχει μεσοπρόθεσμα εάν υπάρξει η συνεργασία όλων, ενώ είναι σημαντικό να μην εφαρμοστεί λανθασμένα η εν λόγω ιδέα, καθώς πρέπει να είναι σαφές ότι στα κέντρα αυτά δεν θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ασύλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης