Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δικαστές μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος - Προσπάθεια αφανισμού καταγγέλλει η Le Pen

Γαλλία: Δικαστές μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος -  Προσπάθεια αφανισμού καταγγέλλει η Le Pen
Οι δικαστές υποστηρίζουν οτι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το κόμμα της
Μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος της Le Pen Γάλλοι δικαστές με την αιτιολογία ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το κόμμα της.
Οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα , με την Marine LePen να καταγγέλλει προσπάθεια αφανισμού του κόμματός της.
Στη Γαλλία τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις που εξαρτώνται από τις επιδόσεις τους στις εκλογές.
Ο "Εθνικός Συναγερμός", το κόμμα της Le Pen το οποίο επί δεκαετίες ήταν γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, επρόκειτο να λάβει τη δόση των 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Ο Εθνικός Συναγερμός απειλείται με θάνατο από τους δικαστές!», είπε η LePen, η οποία έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εναντίον δικαστών και τραπεζών στη διάρκεια των χρόνων λέγοντας ότι αδίκως στοχοποιούν το κόμμα της.
Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει την κατάσχεση του ποσού αυτού.
Τον περασμένο χρόνο η LePen έφθασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και εξελέγη βουλευτής μαζί με άλλους επτά υποψηφίους του κόμματός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης