Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για την κράτηση Τουρκάλας τουρίστριας - Θυμίζει την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών

Ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για την κράτηση Τουρκάλας τουρίστριας - Θυμίζει την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Cavusoglu κατηγόρησε το Ισραήλ για παράνομη κράτηση της 27χρονης Ozkan την οποία αποικάλεσε «αδελφή μας» 
Μια 27 χρονη τουρκάλα τουρίστρια συνελήφθη στο Ισραήλ με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης της παλαιστινιακής Οργάνωσης Χαμάς, προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.
Η υπόθεση θυμίζει αρκετά την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται επί 2 μήνες στις τουρκικές φυλακές καθώς για την κράτηση της 27χρονης Ebru Ozkan, εχει μεσολαβήσει ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Cavusoglu.
Συμφωνα με το Reuters, η Ozkan, κρατείται από τον περασμένο μήνα σε φυλακές του Ισραήλ, όταν συνελήφθη, προσπαθώντας να επιβιβαστεί σε πτήση στο Τελ Αβίβ.
Μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η παράνομη διακίνηση πέντε μπουκαλιών αρωμάτων, τα οποία ο δικηγόρος της γελοιοποίησε ως ασήμαντα, λέγοντας ότι δεν είναι λόγος κράτησης και πρέπει να απελευθερωθεί.
Η Ozkan οδηγήθηκε σε ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο στα όρια με την κατεχόμενη Δυτικής Όχθης, όπου κατηγορήθηκε ότι μετέφερε παράνομα χρήματα στην Χαμάς.
Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αρκετά χρόνια φυλάκισης καθώς η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από το Ισραήλ και τη Δύση, αλλά όχι από την Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu αναφερόμενος στην παράνομη κράτηση της Ozkan την χαρακτήρισε «αδελφή μας» και κατηγόρησε το Ισραήλ για «λήψη αποτρεπτικών μέτρων εναντίον των πολιτών μας που ταξιδεύουν στην Ιερουσαλήμ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης