Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 4 εβδομάδων σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει ΕΚΤ, Στο +0,19% και τα 1,1767 δολ.

Σε υψηλά 4 εβδομάδων σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει ΕΚΤ, Στο +0,19% και τα 1,1767 δολ.
Οι επενδυτές δριατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του επικεφαλής τους ΕΚΤ, Mario Draghi, αργότερα εντός της εβδομάδας
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων βρέθηκε σήμερα (9/7) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς συνεχίζει την ανοδική του πορεία μετά ασθενέσθερα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 12:18 μ.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης διαπραγματεύεται στο +0,19% και τα 1,1787 δολ. ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στο +0,25% και τα 1,1774 δολ. γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του από τις 14 Ιουνίου 2018.
Παράλληλα, το ευρών υποχωρεί κατά -0,21% έναντι της στερλίνας, στις 0,8820 στερλίνες, καθώς το βρετανικό νόμισμα ανακάμπτει μετά την πτώση που προκάλεσε η είδηση της αιφνίδιας παραίτησης του υπουργού Brexit, David Davis.
Σε ότι αφορά την ισοτιμία του ευρώ με το γεν Ιαπωνίας, το νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,24% στα 130,02 γεν, με τους επενδυτές να έχουν απομακρυνθεί από το «επενδυτικό καταφύγιο» του γεν, παρά τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις.
Τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ευρωζώνη αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για άνοδο του πληθωρισμού, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της ΕΚΤ, ο Mario Draghi δήλωσε ότι η αύξηση επιτοκίων μπορεί να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2019, με τον ίδιο μέχρι τότε να παραθέτει περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα.
Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και τα στοιχεία που αφορούν τους δείκτες οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία, οι οποίοι θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας από το ινστιτούτο ZEW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης