Τελευταία Νέα
Διεθνή

Luigi di Maio: Τεράστια η αποδοχή της ιταλικής κυβέρνησης, την ώρα που άλλοι αντιμετωπίζουν βαθιά κρίση

Luigi di Maio: Τεράστια η αποδοχή της ιταλικής κυβέρνησης, την ώρα που άλλοι αντιμετωπίζουν βαθιά κρίση
Με αναφορά στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να αποβιβάζονται και σε άλλες χώρες μέλη της ΕE
Για τεράστια αποδοχή της ιταλικής κυβέρνησης, την ώρα που άλλοι αντιμετωπίζουν βαθιά κρίση, κάνει λόγο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi di Maio, , σε συνέντευξή του στην ιταλική ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai.
«Ελάχιστοι πλέον λένε ότι στην Ευρώπη πάνε όλα καλά και αυτό ισχύει τόσο για το μεταναστευτικό, όσο και για την λιτότητα. Και ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν βαθιά κρίση δημοτικότητας -όπως ο Μακρόν- η ιταλική κυβέρνηση είναι η ισχυρότερη, με τεράστια αποδοχή από μέρους των πολιτών», τόνισε ο di Maio.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται να προωθηθεί άμεσα η μείωση των υψηλότερων συντάξεων -άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ- με στόχο να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Με αναφορά στο μεταναστευτικό, ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να αποβιβάζονται και σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η χώρα του θα προβάλλει το σχετικό αίτημα.
Επέμεινε επίσης ότι η Ιταλία δεν θα συνδέσει πλέον την ανάγκη ευελιξίας στα δημοσιονομικά με την κατανομή των βαρών στο μεταναστευτικό, όπως είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέλος, ο Ντι Μάιο διέψευσε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με τον ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων Βebe Grillo και υπογράμμισε ότι «χαίρεται πάντα όταν του δίνει χρήσιμες συμβουλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης