Διεθνή

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και η αμερικανική... μπριζόλα, τα πρώτα «θύματα» του εμπορικού πολέμου

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και η αμερικανική... μπριζόλα, τα πρώτα «θύματα» του εμπορικού πολέμου
Oι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλότερα κόστη, καθώς εισάγουν πολυτελή μοντέλα στην Κίνα, από τις αμερικανικές τους μονάδες
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και τα αμερικανικά steaks, είναι τα πρώτα «θύματα» του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα αντίποινα της Κίνας σε βάρος των ΗΠΑ, μετά την ενεργοποίηση των αμερικανικών δασμών, έπληξαν ήδη ένανα από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κρεάτων, καθώς η Suzhou Huadong Foods...ξέμεινε με μεγάλες ποσότητες αμερικανικής μπριζόλας!
Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Daimler, βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλότερα κόστη, καθώς εισάγουν πολυτελή μοντέλα στην Κίνα, από τις αμερικανικές τους μονάδες.
Μάλιστα η BMW ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να απορροφήσει το κόστος και εξετάζει ήδη τις απαραίτητες αυξήσεις στις τιμές.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την Daimler, πέραν του ότι σκοπεύει να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές.
Την Παρασκευή, ο Trump πάτησε το κουμπί του εμπορικού πολέμου με την Κίνα,  θέτοντας σε ισχύ δασμούς της τάξης του 25% σε 818 κινέζικα προϊόντα, εισαγωγές που αντιστοιχούν σε 34 δις δολάρια.
Η απάντηση από το Πεκίνο ήταν άμεση, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει, επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ίσης αξίας και προσφεύγοντας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Μάλιστα λίγο πριν τεθούν σε εφαρμογή οι δασμοί των ΗΠΑ, τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι συμπεριφέρεται σαν «συμμορία», την ώρα που ο Trump απειλεί για νέους πρόσθετους δασμούς.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι σε διάρκεια δύο εβδομάδων από σήμερα, θα υπάρξουν πρόσθετοι δασμοί ύψους 16 δισ. δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα ενώ απειλεί ότι υπάρχει μια ακόμα λίστα με κινέζικα προϊόντα, στα οποία εξετάζει να επιβάλει δασμούς ύψους 500 δις δολαρίων.
Από την πλευρά της η Κίνα διαμηνύει ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και ότι θα απαντά με δασμούς ίσης αξίας στα μέτρα που λαμβάνει η διακυβέρνηση των ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης