Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Ισχυρά τα θεμελιώδη της Ευρωζώνης – Μέγιστη απειλή ο προστατευτισμός

Draghi: Ισχυρά τα θεμελιώδη της Ευρωζώνης – Μέγιστη απειλή ο προστατευτισμός
Σταδιακή η μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και λήξη του τον Δεκέμβριο του 2018
Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε σημερινή (9/7) ομιλία του στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Draghi υποστήριξε ότι τα θεμελιώδη δεδομένα της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένουν ισχυρά, με μοναδική απειλή που μπορεί να εκτροχιάσει την πορεία αλλά και τις προοπτικές τους να είναι η αύξηση του προστατευτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, αν και δεν διευκρίνισε εάν αναμένει να πλησιάσει εντός των επόμενων μηνών τον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, ενώ εκτίμησε ότι οι προοπτικές της ανάπτυξης παραμένουν ισορροπημένες.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΚΤ πέραν από τη στήριξη της ανάπτυξης, αποτέλεσαν ένα εκ των βασικών παραγόντων που οδήγησαν σε ενίσχυση του πληθωρισμού.
Προκειμένου, όμως, ο πληθωρισμός να φθάσει στα επίπεδα που επιθυμεί η τράπεζα α πρέπει να υπάρχει «υπομονή, επιμονή και ορθές πολιτικές».
Επανέλαβε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ, ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 2,1% φέτος, στο 1,9% το 2019 και στο 1,7% το 2020 και τόνισε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα διαρκέσει έως και τον Δεκέμβριο του 2018, με σταθερή μείωση του ύψους των μηνιαίων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης