Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιτάχυνση στις εκδόσεις «πράσινων» κρατικών ομολόγων αναμένει η Moody's

tags :
Επιτάχυνση στις εκδόσεις «πράσινων» κρατικών ομολόγων αναμένει η Moody's
Η Moody's αναμένει περισσότερες εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων από τις κρατικές αρχές
Οι πιο βιώσιμες πολιτικές για το περιβάλλον, μέσω επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και environmental-friendly υποδομών, αναμένεται να επιταχύνουν τις εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων από τις κρατικές αρχές, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Επί του παρόντος, επισημαίνεται, συνολικά επτά χώρες έχουν εκδώσει «πράσινα» ομόλογα: Πολωνία, Γαλλία, Φίτζι, Νιγηρία, Βέλγιο, Λιθουανία και Ινδονησία.
«Η έκδοση πράσινων ομολόγων αποτελεί ισχυρό μήνυμα δέσμευσης των κυβερνήσεων για την περιβαλλοντική ατζέντα που απορρέει από τις δεσμεύσεις της Συμφωνίας του Παρισιού», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Όπως ανέφερε νωρίτερα μέσα στο έτος, ο όγκος των «πράσινων» ομολόγων που εκδόθηκαν στις διεθνείς κεφαλαιαγορές το πρώτο τρίμηνο του 2018, παρουσίασε υποχώρηση της τάξεως του 11,5%, σε ετήσια σύγκριση, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 30,4 δισεκ. δολάρια.
Η υποχώρηση του ποσού αντικατοπτρίζει τη γενικότερη αύξηση των αποδόσεων (πτώση της τιμής) στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, με τους εκδότες να αποφεύγουν το υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Μεταξύ των κυβερνήσεων που εξέδωσαν τέτοιου είδους χρεόγραφα ήταν το Βέλγιο (4,5 δισεκ. ευρώ), η Πολωνία (1 δισεκ. ευρώ) και η Ινδονησία (1,25 δισεκ. δολάρια), επισημαίνεται.
Βέβαια, ο αμερικανικός οίκος ανέμενε ισχυρή ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο του 2018, επικαλούμενος τις εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων από τη γαλλική κυβέρνηση, την ABN AMRO και την Berlin Hyp, ύψους 1,1 δισεκ., 750 εκατ. και 500 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, τον Απρίλιο.
Τα «πράσινα» ομόλογα χρηματοδοτούν έργα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, γενικότερα, έργα φιλικά προς το περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης