Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ - Στο 2,85% το 10ετές

Άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ - Στο 2,85% το 10ετές
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση βελτίωσαν την όρεξη για ανάληψη ρίσκου
Ανοδικά κινούνται σήμερα (9/7/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αμερικανική απασχόληση βελτίωσαν την όρεξη για ανάληψη ρίσκου, ενώ θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει και η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, περισσότερες από τις προσδοκώμενες, αντισταθμίζοντας τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε τον ίδιο μήνα στο 4% από 3,8%.
Η έκθεση βοήθησε στην εκτροπή της προσοχής των επενδυτών από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εταίρους τους.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ εφάρμοσαν και επίσημα δασμούς ύψους 34 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά, ενώ το Πεκίνο απάντησε επίσης με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο κρατούν επί μήνες επιφυλακτικούς τους επενδυτές και περιορισμένα τα κέρδη των αγορών, εν μέσω φόβων σχετικά με τις επιδράσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι δασμοί στα εταιρικά κέρδη.
Περί τις 18:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο κατά 2,4 μονάδες βάσης στο 2,85%.


Η απόδοση του 2ετούς σημειώνει άνοδο 2 μ.β. στο 2,56%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 2 μ.β. στο 2,96%.


Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με ώθηση από τον τραπεζικό και τον τεχνολογικό κλάδο, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματα» και στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 18:30, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,1% στις 24.725 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,7% στις 2.779 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα στις 7.728 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης