Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραδοχή Πιτσιλή: Αδύνατη πλέον η αξιοποίηση της «λίστας Lagarde»

tags :
Παραδοχή Πιτσιλή: Αδύνατη πλέον η αξιοποίηση της «λίστας Lagarde»
Ο Γιώργος Πιτσιλής παραδέχθηκε πως δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση της «λίστας Lagarde»
Στην παραδοχή ότι, πλέον, δεν κρίνεται δυνατή η αξιοποίηση της «λίστας Lagarde», προχώρησε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, επικαλούμενος τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Μιλώντας από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σημείωσε ότι με τις εν λόγω αποφάσεις, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.
«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια.
Έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών.
Δηλαδή πχ το 2005 να είναι το χαρτοφυλάκιο X και το 2006 Χplus και να είναι τόσο σημαντική η διαφορά ώστε να έχει και ποινικό ενδιαφέρον», διευκρίνισε.
Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις.
Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της λίστας ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι για 629 ΑΦΜ από τις υποθέσεις, για τα οποία έχει βγει εντολή ελέγχου, οι 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ. που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα.
Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807.
Τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.
Συνολικά, από τη λίστα ταυτοποιήθηκαν 1727 ΑΦΜ μέχρι το Μάρτιο του 2017 ενώ τότε στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1228 ΑΦΜ.
Όμως, οι αποφάσεις του ΣτΕ σταμάτησαν τον περαιτέρω έλεγχο.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε πως «το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό, δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης